Olyat, hogy lehet, hogy az oldalnak ne lehessen megnyitni a oldal forrását?
Ennek az oldalnak is van forrása:
Chrome-ban: view-source: [link]
A flash pedig egy beágyazott objektum, értelemszerűen nem fogja neked kiprintelni a böngésző, úgy ahogy a képek bájtjait sem.
"Nem vagyok hozzáértő"
Igen, ez látszik.
Hidd el, hogy nem lehet én hozzáértő vagyok, maradjunk ennyiben.
Az ott amit te tapasztaltál teljesen más.
A templatek generálása kicsit más dolog, mint a végső kimenet amit kapa a felhasználó.
Ott te a szerver oldali fájlokat láthattad, amikből összességében áll elő a kimenet.
Ott megeshet, hogy csak 1-1 teg van egy fájlban, de ettől még a kimenet végén ott lesz szépen minden.
@Rikumlyn:
Az, hogy mi van a szerveren, egy dolog. Gondolom azt is észrevetted már, hogy amit az admin panelen létrehozott bejegyzésbe írsz, az sem egy kis HTML fájlt fog eredményezni, benne a szövegeddel... hanem egy rekordot az adatbázisban, ami a megfelelő GET kéréskor szerver oldalon le lesz kérdezve és be lesz applikálva a HTML kódba, egy PHP script által.
A kliens oldalról van most szó. És gondold már végig te is, amit #1 írt. Ahhoz hogy egy oldal megjelenjen, a böngészőnek meg kell kapnia a HTML kódot, ami értelemszerűen minden látható objektumot, szöveget leír. A böngésző pedig megmutatja CTRL+U-val a HTML kódot, ez ellen nem tudsz védekezni semmivel.
Amit írtatok, az tény. Azonban nem hiszem hogy minden egyes fájl szerver oldali lenne. Ugyanis nem csak az index.html-nél, hanem minden egyes html fájlnál ha megnyitottad ez látszódott:
<html>
</html>
És ennyi. Semmi több. De ez volt MINDEGYIK fájlnál. A php fájlokban pedig csak ez:
<?php
?>
Minden egyes fájlban csak az a 13 illetve 7 karakter volt megtalálható. Semmi több! Ezek szerint mégsem lehetetlen megcsinálni, mert nem 1 hanem legalább 5-6 sablonnál ez volt, de még 2-3 statikus weblapnál is láttam ilyet, hogy nem látszik a forráskód, de mégis tökéletesen működőképes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!