Kompozerben (NVU) elmentett oldalak másként jelennek meg külömböző böngészőkben. Miért van ez? Mit tudok tenni?
Hát ilyenek ezek a böngészők, nem mindegyik követi a szabványokat, vagy másképp értelmezik. Próbálj olyan kódot írni, ami minden böngészőben ugyanúgy jelenik meg. Ehhez persze HTML-t és CSS-t kell tanulnod.
Segítségedre lehetnek kész design-ok esetleg, amibe csak a tartalmat kell rakni, ezek általában jók minden böngészőn.
Mert sz*r a komposzter, és mert vannak olyan dolgok, amit különböző módon kell megcsinálni különböző böngészőkhöz.
Mindig meg kell nézni minek hányas verziójával kompatibilis az adott megoldás, és sokféleképpen lehet kezelni utána a problémát.
Mi működik másképp?
Egy tipp: Megfelelő DocType használata, és szabványos szerkezet használata sokban megkönnyíti a dolgod.
Illetve minden értéket megfelelően meg kell adni.
pl. Van H1, H2, H3 -nak margin -ja, de böngészőnként, sőt azonos böngésző de más OS esetén is eltérhet a default érték, de akár az OS témája is befolyásolhatja. (Főleg klasszikus windows megjelenítés és Linux esetén)
Tibi, csak kisebb elcsúszások vannak, vagy kisebb a szöveg a chromban, mint ahogy eredetileg szerettem volna. Nem túl nagy problémák, de én abszolút vizuálisan szerkesztek. Nem tudom milyen parancssort keressek, vagy egészítsek ki. Pont ezért választottam a kompozert, mert egy tök egyszerű, egyszerű oldalhoz.
Most keresek valakit, aki böngésző optimalizálja az oldalakat, belinkeli az oldalt már a tárhelyre, és tesz az oldalra egy JAVA galériát. És persze hajlandó elfogadni egy kis pénzt is érte:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!