Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Rekurzív fg-el adatbázisból...

Rekurzív fg-el adatbázisból tömböt?

Figyelt kérdés

Rekurzív függvénnyel szeretnék csinálni adatbázisból tömböt, még agyalok rajta, de jól jönne egy kis segítség.

Adatbázisban id, parent_id, nev oszlopok vannak, van aminek 1 almenüje van, van aminek 4..

Végeredményben ilyesmit szeretnék:

$menu = tomb(0 => tomb(

'id' => 1,

'nev' => 'halacskák',

'almenu' => tomb(...)

)

1 => tomb(

'id' => 2,

'nev' => 'fatraktor',

)

)

A kiírás menne, csak a függvény megírása nem (egyelőre).

2013. aug. 4. 19:58
 1/4 A kérdező kommentje:

...nem adtam vissza semmit.. (nem volt return)

ezzel együtt már megy is.. :D

2013. aug. 4. 21:13
 2/4 A kérdező kommentje:

mvc alapon csinálom az oldalt, a kiíratást hogyan kellene megcsinálnom?

Modellben, a tömb generálása közben tegyem bele a html tegeket is, vagy viewben legyen egy rekurzív kiírató függvényem, vagy milyen egyéb módon?

2013. aug. 4. 21:43
 3/4 A kérdező kommentje:

de nagy hülyeséget írtam..

"Modellben, a tömb generálása közben tegyem bele a html tegeket is"

helyett

modellben, egy stringbe beleírni html teggel együtt, viewben meg csak ki-echozni

..meleg van

2013. aug. 4. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy összekavartál, és én teljesen másra gondolok:D De szerintem az a problémád, mint nekem egy lapozással nemrégiben.

private function tombOsszeallit()

db_valtozo = select

ciklus amíg list(adat) egyenlő mysql_fetch_row(db_valatozo)

tomb = adat

Nekem a kiíratásnál vannak problémák, de az már más dolog, mert van ami jól megbonyolítja az egészet.

Azért gondoltam, hogy leírom mert a kiíratásnál fellépő probléma miatt, én a fenti függvényt azért oldottam meg while ciklussal, mert a for ciklus teljesen más eredményt hozott amivel a probléma nem oldódott meg. Nekem ebbe a függvénybe az adatok sorrendbe kellenek, hogy a tömbbe kerüljenek.

Ez remekül megoldja, de a for ciklussal ugyan ilyen módon, a mysql_fetch_array fügvénnyel és 'tomb[i] = adat' mindig a tömb i. elemére hivatkozva asszociatív tömböt is tudsz létrehozni amit te szeretnél.

Remélem segítettem elindulni az úton:D

2013. aug. 5. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!