Mi a véleményetek erről az oldalfelépítésről? Illetve tudnátok segíteni?
Tegnap támadt egy ötletem a weboldalammal kapcsolatban, és hajnalban meg is valósítottam. A szövegeket csak a lipsum.com-ról másoltam, viszont a képeket már elkészítettem, minden saját. Mi a véleményetek róla?
Kérnék mellé egy kis segítséget is. Azt szeretném megvalósítani, hogyha rákattintok az egyik linkre, akkor ne egyből leugorjon valamelyik horgonyhoz, hanem szépen legördüljön. Ezt milyen javascript vagy jquery pluginnal tudnám megoldani? Vagy mással?
Itt a link: (ne tévesszen meg a klánoldal link, saját tárhelynek használom már)
Nem rossz. Kicsit minimalista a design, de én pl imádom az ilyen letisztult egyszerű kinézetet, bár tapasztalatom szerint az átlagnak nem tetszik, de ez teljesen szubjektív. Mivel úgy látom képekkel oldottad meg a gombokat, javaslom töltsd elő a felvillanó gombképeket, hogy mikor ráviszem az egeret ne legyen az a néhány tizedmásodperces betöltés, hanem folyamatos legyen a felvillanó gombkép. Ezt te valószínűleg nem is látod, mivel gondolom annyiszor megnézted már az oldalt, hogy részben háttértárból dolgozik böngésződ.
A másik ez az egy oldalon belül ugrálás... hát érdekes elgondolás, így működőképesnek is tűnik meg minden, de ha tényleg felrakod később a honlapterveidet, fotóidat, stb, akkor elég lassú lesz a betöltése, mivel egy oldalon lesz minden.
Harmadik észrevételem, hogy jópofa ez a Következő pont, Előző pont felirat, viszont a felhasználónak fogalma sincs, hogy ő a következő vagy az előző pontot akarja megnézni, mivel nem tudja mi az. Szerencsésebb lenne, ha vagy kompletten az egész menüt, mint a legfelsőnél kiraknád minden rész alá, vagy pedig a következő és előző rész címét írnád ki a következő pont, előző pont szöveg helyett.
Hirtelen ennyi. Amúgy gratulálok, itt a gyakorikerdesek.hu-n bemutatott honlapok közül ez mindenképpen egy felüdülés.
Első válaszoló vagyok. Honlap görgetéshez nézd meg ezt. Nem próbáltam még, de úgy látom le is tölthető a dolog. Bal oldali menüben ha kattintasz akkor görget.
Egyszerű és ötletes. :)
Előző által linkelt jQuery plugin is szépen görget. :)
Köszönöm. :D 15 vagyok, úgy érzem, hogy ezt az oldalt most nagyon eltaláltam. Bár gondoltam, hogy nem mindenkinek jön be ez a szokatlan felépítés, ezért kértem véleményt.
Ezt a plugint délután próbáltam, annyira nem értek hozzá. Sikerült valamit összeszerencsétlenkednem, de nem működött. Megpróbálom megint, hátha menni fog, és nem kapok agyfaszt egyből. :D
Ügyes :)
Talán a szememnek jobban állna ha nem lenne ilyen sötét a háttér, plusz ha nem szánsz annyi szöveget egyes menü pontok alá, akkor lehetne egy kis eltolás felülről. :)
Üdv
Én is gondoltam arra az eltolásra, lehet, hogy megpróbálom megvalósítani. Túl sok szöveg nem lesz az oldalon, inkább képek. Nem tudom, hogyan lehetne gyorsítani a betöltést.
Úgy vettem észre, úgy tanultam, hogy fekete-fehér kombinációval lehet elegáns hatást kelteni, ezért terveztem így.
Megint megpróbáltam azt a görgetős cuccot, nem jártam sikerrel, viszont azt a fix menüt lenyúltam, ott fogom hagyni. :D
Első véleményem az volt, mint a #6 válaszolónak. Ha sokáig nézem, az ennyire sötét alapon a nagyon világos betűk eléggé fárasztják a szemet. Nem tudom, mennyi szöveg lesz később, de ugyanez vonatkozik a nagyon hosszú sorokra is: fárasztó sokáig olvasni, illetve -mivel messze van a sor egyik vége a másiktól- olvasás közben nehéz "visszatalálni" a következő sor elejére.
Azt nem vitatom, hogy nagyon elegáns hatást kelt, jól is néz ki, de talán érdemes lenne kipróbálni az előbbieket figyelembe véve, milyen lenne valamilyen más színkombinációval. Persze nem olyannal, mint amiket néha lehet találni, hogy alig lehet elolvasni...
Ami még jó pont: nem megszokott, tucatszerű az oldal felépítése.
Az első dolog, ami nagyon zavar a honlapon, igaz hozzá kell tennem, hogy elég sokat ittam már, az a hover villogás. oldd meg css srpite-okkal, vagy JavaScripttel előre betöltött képekkel.
Ezt pedig ajánlom figyelmedbe a problémádhoz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!