Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » MySQL adatbázisnál egy firstna...

Qaxqaxqax kérdése:

MySQL adatbázisnál egy firstname varchar típusú oszlopnak milyen illesztést adjak, hogy ha ajaxal meghívom ne null-t írjon ki pl. a Bálint/Ádám név helyett?

Figyelt kérdés
Az utf8_hungarian_ci nem működött és semmivel se akarja az igazságot. Amiben ékezetes betű van és átadom a scriptnek és pl hozzáfűzöm append()al egy selecthez null-t ír ki név helyett.

2013. júl. 20. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennek se füle, se farka... Mit hívsz meg ajaxszal?
2013. júl. 20. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:

az jó.

php headerrel megadod az utf-8at?

minden fájl utf8?

html utf8?

mysql set charset utf8?

meg úgy emlékszem egyszer volt problémám valamelyik ajax megoldásomnál is (de akkor még nem értettem hozzá, és az előzőek nem voltak megadva), de szerintem ezekkel mennie kéne.

2013. júl. 20. 19:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Nos, hogy pontosítsak átadok json_encode-al egy array-t, ami objecteket tartalmaz. minden object egy sora az adatbázisomnak. Az adatbázisban van pl a firstname oszlop amibe ugye vannak ékezetes betűvel ellátott adatok (Bálint, Ádám stb stb) és mikor a scriptem megkapja az objectekből álló arrayt és az objecten belül meghívom a firstname változóm, az array adott eleméhez tartozó értékét, akkor appendel hozzáfűzi egy <select>-hez. Ha a névben nem volt ékezet akkor tökéletesen hozzáfűzi, de ha tartalmazott akkor a 'null' szöveg jelenik meg a név helyett
2013. júl. 20. 19:46
 4/5 A kérdező kommentje:
már próbáltam a headerben meg a <meta>ban is de nemműködik sehogy:S
2013. júl. 20. 19:47
 5/5 anonim ***** válasza:
ha null -t ad vissza akkor az nem a kódolás hibája. Ajax-on keresztül paraméterben a nevet adod át és úgy próbálsz meg lekérdezni? Mert akkor nem a mező illeszkedést kell piszkálnod hanem urldecode -olni a kapott paramétert.
2013. júl. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!