A magyar állam miért nem kötelezi az önálló önkormányzatokat hivatalos önkormányzati weboldalak készítésére? Pedig nagyon hasznos lenne.
Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 11:59
11/21 anonim válasza:
Szerintem is kéne minden önkormányzatnak/településnek honlap.
És szerintem az lenne a legjobb, ha egységes arculattal, mindig ugyan ott lévő linkekkel lenne a legjobb, persze minden oldalban benne lenne az adott település jellegzetessége....
A munkát persze vállalom :)
12/21 anonim válasza:
#11 -es, ez ingyenes felajánlás volt a részedről? :-D
13/21 anonim válasza:
Nem, ingyen nem gondoltam, de egy korrekt fizetésért megcsinálnám.
Úgyis annyi zsíros állami megrendelés megy itt jobbra - balra....
14/21 A kérdező kommentje:
Én ingyen is összeszerkesztenék egy weboldalt a saját falumnak. :-)
2013. júl. 19. 18:41
15/21 anonim válasza:
Az egységes arculatot és ugyanott lévő linkeket inkább hagyjuk ki szvsz. Teljesen jó, ha mindenkinek csak annyi van kint az oldalán, aminek van értelme.
Nem biztos, hogy Budapest és egy 800 fős falu ugyanazt szeretné megjeleníteni. :)
16/21 anonim válasza:
Az arculat és a tartalom egész más dolog szerintem. Az arculat szerintem a skin-t jelenti, ami simán lehet azonos. A tartalmat pedig modulokkal lehetne megoldani. És minden önkormányzat azokat a modulokat használja, ami neki kell. :) Pl. Budapesten lenne tömegközlekedés modul, de Humbákfalván nem.
17/21 anonim válasza:
Azért nem lenne rossz ha minden önkormányzat honlapján pl.: a rendeleteket ugyan ott találnád meg, mindenhol ugyanolyan struktúra alapján, és nem kellene fél óráig bogarásznod....
18/21 PHP de kóder! válasza:
pedig a fideszes cegekbe meg lehetne pumpalni egy kis penzt
19/21 anonim válasza:
Annak lenne értelme, hogy az állam előírná az önkormányzatoknak, hogy milyen tartalmakat, legkésőbb milyen határidővel kellene feltölteni egy központi adatbázisba. Olyanokra gondolok, mint önkormányzati rendeletek, ülések napirendje és jegyzőkönyve, az önkormányzatok által támogatott rendezvények programjai. Innen aztán egy egységes rendszeren keresztül bárki eléretné, nem kellene az összes önkormányzati honlapon eligazodni. Ettől függetlenül azok a önkormányzatok, akiknek van rá igénye saját csili-vili honlapot is fenntarthatnak, hivatkozhatna ezekre az adatokra egy API-n keresztül.
20/21 A kérdező kommentje:
Minimum egy ilyenre gondoltam. :-) Hasznos lenne és a webprogramozóknak lenne legalább munkalehetőségük. :-)
2013. szept. 20. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!