Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezt DIVEkkel hogyan? (KÉP...

Ezt DIVEkkel hogyan? (KÉP LENT) Tudom furcsa?

Figyelt kérdés

Tudom hülyeségnek hangzik....

Szeretnék egy hátteret.A háttér egy kép lenne,amin lenne szöveg.Mármint a képen lenne a szöveg,tehát a képen szerepelnének alapból a szavak,mondatok..

Ezen a háttéren lenne egy kép jobb oldalt.

Illetve a háttér legalján is lenne egy kép.

Ezt hogyan tudnám mondjuk divekkel megjeleníteni?

Szóval valahogy így:

[link]

Lenne a háttérkép(a képen szöveg)és ide beillestenék jobbra,fentre egy képet,amire rákattintva bejönne egy másik oldal.

Lentre meg megint egy kép hiperhivatkozással.

Ezt divekkel hogyan lehetne megoldani?

Nekem csak HTML kell,mert olyan olalra illeszteném ezt be mint a vatera /teszvesz/apród..szóval olyasmi működésű oldalra,ahol csak HTML -t lehet haszálni sablonként...

Tehát hogyan lehetne a hátteret megjeleíteni pl a szöveggel,úgy hogy ne kelljen írnom rá?Mert hát ugye a szöveg a háttérképen szerepelne..

Köszi a segítséget...S

2013. júl. 7. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Ehhez CSS kell, nem tudom mennyire támogatják, hogy absolute pozícióba helyezd el.
2013. júl. 7. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:

'text over image css' erre keress a neten,de pl

[link]

2013. júl. 7. 11:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem lehet ennyire css-ezni, akkor csináld meg azt a részét képpel, de amit lehet, azt inkább kép nélkül.

Pl:

<style type="text/css">

div.jobbra{

position: absolute; top: 60px; right: 20px; width: 150px;

}

</style>

vagy <div style="position: absolute; top: 60px; right: 20px; width: 150px;">szőveg</style>

2013. júl. 7. 15:00
 4/4 anonim ***** válasza:
jaj, egy kicsit mást írtam :D
2013. júl. 7. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!