Hogyan lehetne olyat, hogy valós időnként cserélődik a fejléc kép?
Pl: míg világos van, nappal: nappali kép.. míg sötét van,éjszaka: sötét,éjszakai kép? és ez változik?
Ahol ilyet láttam, ott úgy volt, hogy nappal a div id fejlec-nappal volt, és mikor este, akkor meg div id fejlec-este, Ez valami div csere időközönként lehetett?
Én PHP-vel oldanám meg. Szerintem felesleges hogy futásidőben cserélődjön. Elég hogyha akkor a megfelelő fejlécet rakja be, amikor letölti a lapot, ahhoz meg a PHP tökéletesen megfelel.
De ha mindenképpen futásidőben akarjuk hogy cserélje, akkor is a PHP-vel adatnám át a pontos időt a javascriptnek, mert a kliensgépek nem megbízhatók ebből a szempontból.
De a kliensnek akarunk villogni, és ő lehet hogy itteni idő szerint hajnalban jön az oldalunkra, de éppen amerikából, vagy kínából lépett fel.
Én kliens időt használnék ehhez.
php, vagy js-el lekéred az időt, és megnézed hogy kisebb-e mint 21:00 és nagyobb-e mint 6:00, ha igen div id nappal, ha nem ejszaka.
De ez még nem tökéletes, mivel 1 hónap alatt változhat egy órát is az éjszaka hossza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!