Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet egy xml fájlhoz új...

Hogy lehet egy xml fájlhoz új elemeket fűzni?

Figyelt kérdés

Dolgozok egy nagy MMorgp játékon.Már minden megvan,működik csak az a baj, hogy egy xml fájlban tárolnám a játékos adatait de nem tudok hozzáadni új taget az xml fájlhoz. Ezt már próbáltam:

xmlDoc=loadXMLDoc("books.xml");

newel=xmlDoc.createElement("edition");

x=xmlDoc.getElementsByTagName("book")[0];

x.appendChild(newel);

és ezt is:

$xml = new DOMDocument('1.0', 'utf-8');

$xml->formatOutput = true;

$xml->preserveWhiteSpace = false;

$xml->load('fruits.xml');

$newItem = $xml->createElement('item');

$newItem->appendChild($xml->createElement('name', 'Strawberry'));

$newItem->appendChild($xml->createElement('price'9.59));

$newItem->appendChild($xml->createElement('count',31);

SEGÍTSÉG!!

2013. jún. 13. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Az XML egy sima szövegfájl, ha így nem megy, akkor sima szövegfájlként is megírhatnád, talán úgy könnyebben meg is értenéd a működését.
2013. jún. 13. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért xml-t használsz, miért nem mysql-ben tárolod az adatokat? (nem kötekedés, csak én sosem láttam még az xml értelmét sehol)

'price'9.59 <- nem kéne egy vessző?

2013. jún. 13. 19:23
 3/4 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, mondjuk a következő sor nem csodálom, hogy nem működik, ugyanis kimaradt egy vessző

$newItem->appendChild($xml->createElement('price'9.59)

);

#2-vel egyetértve, a játékosok adatait adatbázisban illene tárolni.

Ugyanakkor #2-nek: pedig van értelme az XML-nek. Triviális példa: RSS. Vagy egyszerűbb példa: ha exportálni akarsz adatokat mondjuk egy adatbázisból, és egy programmal akarod beolvasni/feldolgozni, akkor az XML egy nagyon jó formátum erre. Képes tárolni strukturált adatokat, miközben emberi szemnek olvasható marad.

2013. jún. 13. 21:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megpróbálom a Mysqlt.
2013. jún. 14. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!