Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ez PHP funkció miért NULL-t...

Ez PHP funkció miért NULL-t ad vissza?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy oldalt szerettem volna csinálni, ami MySQL-ből beolvassa egy klán tagjainak nevét, múltheti szintjét, és a jelenlegi szintjét. Ezután kiszámolja, hogy mennyit lépett, és ha ez több, mint a követelmény, akkor kiírja a Jutalmazottakhoz

Viszont, egy funkció, ami visszaadná a szintjéhez képest a szükséges követelményt, NULL-t ad vissza a szint helyett. Maga a funkció tartalma működik külön, mikor kiíratom az értékeke, de vissza mégsem ad semmit.

A kód a következő: [link]

A szintek tábla jelenleg ebből áll:

Also Felso Kovet

30 40 8

40 50 7

50 60 6

60 70 5

70 80 4

80 90 3

90 93 3

A karakterek táblát kiírja ez az oldal: [link]

A return után az (int)-et csak azért raktam oda, hogy a semmi helyett legalább egy 0-t kiírjon

Kritizálni meg nem kell a kódot, mivel első komolyabb próbálkozásom, előtte csak C#-ot tanultam :)

2013. jún. 7. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez van a kódodban:

function getreq($szint)

{

for($i=0; $i<count($also); ++$i)

{

if($szint>=$also[$i] && $szint<=$felso[$i])

{

$szintkovet=$kovet[$i];

}

}

return (int)$szintkovet;

}

Vagyis a for belseje sose fog lefutni mert a függvényen belül nem inicializáltad az $also tömböt, vagy nem adod át a függvénynek mint paramétert. Emiatt skippelődik a teljes belseje, vagyis nem kap értéket a $szintkovet se

2013. jún. 7. 21:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem, akkor az egészet a funkcióba kellene raknom?

Csak mert kívülre raktam, mert nem akartam, hogy minden egyes híváskor újra lekérdezze őket

2013. jún. 7. 21:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

nem kell, csak akkor add át a függvénynek, tehát

function getreq($szint,$also)

-legyen ahol létrehozod és így hivatkozz rá:

getreq(80,$also)

illetve

$req=getreq($karilvl,$also);

Ilyenkor a függvényhívásba ugye átadja az $also értékét is, amit a függvény így már fel tud magában használni.

2013. jún. 7. 22:29
 4/4 anonim ***** válasza:

ja ugyanez vonatkozik a $felso -re is :)

szóval function getreq($szint,$also,$felso) {

és a meghívás is eszerint módosul

2013. jún. 7. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!