Hogyan lehet az alábbit megcsinálni CSS-el? Vannak szavaim, mondjuk <a> vagy <span> tag-ek között. Ezeket úgy formázom, hogy egy lekerekített dobozban legyenek, mint egy felhő. Sok ilyenem van és .
Nos, pont egy hasonlót csináltam én is hirtelen felindulásból tegnap. :D Viszont CSS-el nem nagyon lehet megoldani azt, hogy a padding változzon. Azt tehetnéd meg szerintem, hogy JavaScripthez folyamodsz. :) De szerintem ez még JavaScriptttel sem lenne egyszerű.
Miért kell ennek feltétlenül így kinéznie? Mihez kell ez?
Egyébként, a markupban én inkább ul-t használnék, ha ezek a felhők összetartozó dolgokat sorolnak fel.
Én így oldanám meg js-ben: CSS-ben balra igazítok. Ez fallbacknek sem utolsó. Az y koordináta alapján beosztom soronként a felhőket. Ezután minden sorhoz megismétlem az alábbi lépéseket: addig növelem a sorban lévő összes elem (li) belső paddingját, amíg a container (ul) magassága meg nem változik. A magasság megváltozása előtti érték volt a jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!