Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Lehetséges javascripttel...

Lehetséges javascripttel kulcsszavakat generálni a html oldal fejlécében lévő metaadat bejegyzésbe?

Figyelt kérdés

2013. máj. 26. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mindenki nagyon okoskodik, de azt ezek szerint senki sem érti, hogy JavaScript-el is ki lehet generálni szerver oldalon? Miért ne lehetne? A JavaScript kliens oldali nyelv?! Ez nem igaz. Szerver oldalon is simán lehet használni. Ha nem Windowsos a szerver, akkor akár jQuery-t is.
2013. máj. 27. 10:16
 12/17 anonim ***** válasza:

@10:16:

A javascript elsődlegesen kliens oldali nyelv hagyományosan.

Igen nagyon divat a szerver oldali alkalmazása is mostanában, de annyira nem elterjedt. (Lásd: node.js)

Ennek viszont semmi köze nincs ahhoz, hogy windowsos-e a szerver, illetve a jQuery-hez sem...

2013. máj. 27. 11:18
 13/17 anonim ***** válasza:
De van. A jQuery működik Linux és OSX szervereken, míg Windows szervereken nem.
2013. máj. 27. 11:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Jó értem én így már, hogy nincs értelme, de arról korábban nem volt szó, hogy a keresők így nem találják meg.
2013. máj. 27. 13:01
 15/17 anonim ***** válasza:

A 7. válaszomban ezt már leírtam, hogy nem találják meg.

@11:52: Te meg mi a frászról beszélsz?

A jQuery egy javascript library. Ahol megy a js ott megy ez is és pont.

Futtattam Node.js-t windowsos gépen, ha kell oda is be lehet hívni akár, csak értelme nincs sok, mivel ezt a libet elsősorban a DOM manipulálása és az ajaxos képességei miatt használják, kliens oldalon, a böngészőkben.

(Ahol megjegyzem az oprendszer megint halál mindegy.)

Összefoglalva a jQuery-nek magának SEMMI KÖZE a szerveren futó operációs rendszerhez.

2013. máj. 27. 16:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez itt a hivatalos package.... a readme első sorát olvasd el: [link]

Nagybetűkkel ez áll: DOES NOT WORK ON WINDOWS

Természetesen Windows-on is be tudod hívni a jQuery library-t, csak éppen nincs értelme, mert Windowson nem működik a DOM manipulálás. Ellenben, Linux vagy OSX szerver esetében minden további nélkül használhatod a DOM manipuláció képességeket is. Windowson ez nem működik. Így van köze... Hidd el tudom, miről beszélek.

2013. máj. 27. 17:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Jó, de ne keverd a szerver és kliens oldali dolgokat.

Kliens oldalon: [link]

Ez oké, vígan megy.

Node.js esetében AZ a modul nem működik Windows szerveren és pont. Ez nem zárja ki, hogy bárki bármikor csináljon egyet, ami működik.

Itt is a contextify-al vannak a gondok, annak viszont az oldalán már van leírás ami Windowsra külön megadja a telepítés módját.

Plusz, szerver oldali JS-re sem a Nodejs az egyetlen megoldás.

2013. máj. 27. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!