Lehetséges javascripttel kulcsszavakat generálni a html oldal fejlécében lévő metaadat bejegyzésbe?
@10:16:
A javascript elsődlegesen kliens oldali nyelv hagyományosan.
Igen nagyon divat a szerver oldali alkalmazása is mostanában, de annyira nem elterjedt. (Lásd: node.js)
Ennek viszont semmi köze nincs ahhoz, hogy windowsos-e a szerver, illetve a jQuery-hez sem...
A 7. válaszomban ezt már leírtam, hogy nem találják meg.
@11:52: Te meg mi a frászról beszélsz?
A jQuery egy javascript library. Ahol megy a js ott megy ez is és pont.
Futtattam Node.js-t windowsos gépen, ha kell oda is be lehet hívni akár, csak értelme nincs sok, mivel ezt a libet elsősorban a DOM manipulálása és az ajaxos képességei miatt használják, kliens oldalon, a böngészőkben.
(Ahol megjegyzem az oprendszer megint halál mindegy.)
Összefoglalva a jQuery-nek magának SEMMI KÖZE a szerveren futó operációs rendszerhez.
Ez itt a hivatalos package.... a readme első sorát olvasd el: [link]
Nagybetűkkel ez áll: DOES NOT WORK ON WINDOWS
Természetesen Windows-on is be tudod hívni a jQuery library-t, csak éppen nincs értelme, mert Windowson nem működik a DOM manipulálás. Ellenben, Linux vagy OSX szerver esetében minden további nélkül használhatod a DOM manipuláció képességeket is. Windowson ez nem működik. Így van köze... Hidd el tudom, miről beszélek.
Jó, de ne keverd a szerver és kliens oldali dolgokat.
Kliens oldalon: [link]
Ez oké, vígan megy.
Node.js esetében AZ a modul nem működik Windows szerveren és pont. Ez nem zárja ki, hogy bárki bármikor csináljon egyet, ami működik.
Itt is a contextify-al vannak a gondok, annak viszont az oldalán már van leírás ami Windowsra külön megadja a telepítés módját.
Plusz, szerver oldali JS-re sem a Nodejs az egyetlen megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!