Miért nem működik a faviconom?
Kezdő weboldalkészítő vagyok, az első oldalamon dolgozok. Szerettem volna favicont berakni, de valahogy nem érzékeli semmilyen böngésző. (Chrome-ban, IE-ben és Firefoxban teszteltem, sehol se jó)
A favicon és a HTML kód ugyanabban a mappában van, a HTML-ben a head részbe írtam először ezt: <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico"> majd ezt: <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">, és a faviconnak tényleg favicon.ico a neve. Nem tudom, mit csináltam rosszul. Már megnéztem másik gépen is, és ott sem volt jó.
Próbáltad már shortcut icon helyett simán icon-nal ?
Tárhely!?
Nincs véletlen egy iframe -ben az oldalad!?
#3 Ezekkel sem működik, PNG-vel is kipróbáltam, pedig az előbbi oldalról másoltam ki hozzá a kódot.
#4 Még nincs felrakva tárhelyre, csak a saját számítógépemen van. Ez lehet gond?
Ellenőrizd, hogy a formátuma megfelelő-e.
16x16 pixel (vagy ennek a többszöröse 32x32 esetleg 48x48),
24bit szinmélység
ICO formátum (nem valami jpg átnevezve ico-ra!)
Esetleg GIF formátumot is próbálhatsz, azt is elfogadják a böngészők.
Az új favicon-t próbáld így linkelni:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico?v=1">
A v értékét növelgetve minden új tesztverziónál, mert a böngészők nem frissítik mindig a favicont, ha egyszer már lekérték, csak ha úgy látják nem ugyanaz a link.
Nálam számítógépről is működik, ezzel a sorral:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">
Maga az ikon 16x16 pixel, favicon.ico névvel van elmentve az index oldallal egy könyvtárba.
Böngészője válogatja, de nálam sem jelent meg egyszerre mindegyikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!