Domain név, tárhely, weblap?
Igen, nagyjából ennyi a procedúra. A tárhelyre felpakolod a dolgaidat, beállítod az sql adatbázist , ha szükséges. Az admin felület változó.
Te, mint nem tanult webszerkesztő, készíthetsz weblapot, de természetesen közel sem fog úgy kinézni mint ahogy kéne. Vannak emberek akik fillérekért megcsinálják neked.
(ha egy egyszerűbb statikus weboldalra vágysz pár ezerért még én is megcsinálom neked.)
Similar:
Bejegyeztem a cégem, vettem egy éttermet, én mint főzni nem tudó laikus vajon fogok tudni főzni a vendégeimnek?
Nyilván nem, felveszek szakácsot. -> Ha nem tudsz weboldalt készíteni, akkor hogy tudnál weboldalt készíteni? Ez a kérdés önmagában abszurd :)
Szerencsére a neten vannak ingyenesen telepíthető tartalomkezelő rendszerek, amikkel összerakhatsz magadnak egy weboldalt (ez előbbi példánál maradva, ez a zacskós leves), vagy megbízhatsz egy profit (akivel érvényes szerződést tudsz kötni, hogy számonkérhesd a fércmunkát :) , aki a te elképzeléseid szerint megalkotja a weboldaladat, sőt fel is tölti a tárhelyedre, vagy netán még időszakosan karban is tartja. Ez utóbbi megoldás nem olcsó, de a jó munkát meg kell fizetni, és azt se felejtsük el, hogy a jó weboldal befektetés, a rossz weboldal meg csak árt az üzletnek.
Domain név és tárhely csak egy üres mappát ad egy távoli szerveren amit a megvásárolt hostname alapján eltudsz érni.
Ahhoz hogy admin felület és nyilvános felület meg legyen kell egy weboldal.
Persze próbálkozhatsz ingyenes CMS -ekkel meg külsőkkel, de mivel nem értesz hozzá, a biztonsági beállításokat nem tudod megcsinálni, grafikai és frontend fejlesztői tapasztalatok hiányában megjelenése nem lesz egyedi, vagy épp nem olyan mint szeretnéd.
Backend programozási ismeretek hiányában, nem fogja tudni az egyedi dolgokat amiket szeretnél....
Lényegében, a domain + tárhely csak az alapja, ez a fenntartási költsége, mint egy autónak az üzemanyag és az éves adók...
De maga az autó, jelen esetben a weblapot, meg kell venned.
A legegyszerűbb oldaltól alap grafikával 25 ezertől, egy komplex portál rendszerig, esztétikus modern arculatig, akár több száz ezer, sőt komplexebb rendszerek akár milliókba is fájnak.
A domain és tárhely ebben a legkevesebb költség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!