Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy nyelvet csak natívban...

Egy nyelvet csak natívban ismerni munkavállaláshoz kevés?

Figyelt kérdés
például ti vagytok a munkáltatók és jelentkezik valaki ,aki az összes php parancsot ,függvényt vágja fejből, jól kódol, viszont valamiért sose nézett keretrendszerek irányába. Őt felvennétek?

2013. ápr. 29. 19:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem. PHP önmagában nem elég szerintem. De ha csak példa és mondjuk nagyon jó C++ programozó vagy és arra keresnek embert, akkor sima ügy. Viszont szerintem nem létezik olyan C++ programozó, amelyik nem ismerne más nyelvet.
2013. ápr. 29. 19:28
 2/13 anonim ***** válasza:
17%

A PHP önmagában biztos, hogy nem sok mindenre elég. Valamilyen MVC keretrendszert érdemes lenne még megtanulni hozzá, illetve HTML és CSS kódolást.

Én viszont ajánlanám még a Python-t és a Django-t is. Illetve a Ruby on Rails-el is megpróbálkozhatsz.

2013. ápr. 29. 20:04
 3/13 anonim ***** válasza:

Az összes php parancsot fejből megtanulni teljesen felesleges, sőt, hülyeség is.

Ráadásul ez önmagában kevés is egy munkához.

Tudod a parancsokat (nagy részét), tök jó, de ettől még egy rendes rendszert nem fogsz tudni összerakni.

2013. ápr. 29. 21:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Így van, azért van a google meg a manual, hogy használd.
2013. ápr. 29. 21:22
 5/13 anonim ***** válasza:

php parancsokat tudni nem elég, használni is tudni kell.

Illetve nincs az a kényelem, ami egy kész rendszernél, hogy alád tolnak készen mindent, neked kell megtervezned...

Ha megtudsz tervezni és kivitelezni egy működőképes, biztonságos dinamikus rendszert, akkor lehet esélyed.

A másik véglet mikor valaki megtanul egy kész rendszerben össze kattintgatni dolgokat, lehet hogy jól elboldogul az adott környezetben, de egy egyszerű logikai feladat leprogramozása is ki fog rajta.

Ha natív kódokat használsz, tudnod kell megtervezni egy rendszert, ami így jóval kisebb és gyorsabb lehet mint ha kész rendszerbe kattintgatnád össze.

De az összekattintgató buheracégeknél, pedig általában az a gond, hogy azaz elvárás, hogy 5perc alatt ollózd össze, nem baj a 1000MB -ot fogyaszt merevlemezen 1TB -os HDD -n elfér, és 200MB RAM -ot, mert a 16GB -ba bőven belefér.

Csak ha épp van egy ügyfélnek egy egyedi kérése, akkor meg áll a tudomány és sokszor hónapokig keresnek valakit aki kis összegért össze tákolja.

Az én javaslatom, inkább nyelvet tanulj, Német/Angol és menj ki az országból, ott megfizetik a webprogramozást, és nem csak kattintatósnak van esélye.

2013. ápr. 30. 08:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a fontos, hogy beseggeld az összes függvényt (amit nyilván nem is fogsz tudni), hanem hogy legyél tisztában a főbb technikák használatával, tudj okosan algoritmizálni és ha eléd raknak egy új, addig ismeretlen környezetet/rendszert, akkor ne riadj meg tőle, hanem 1-2 nap alatt értsd meg a működését.
2013. ápr. 30. 09:28
 7/13 Drone007 ***** válasza:
74%
Maga a lexikális tudás kevés. Az, hogy ismersz néhány keretrendszert kevés (sőt semmit nem számít). A munkáltatónak egy dolog számít, hogy az adott feladatot el tudd végezni, és olyan gyorsan és minőségben tudd elvégezni, ami megérje neki. manapság már az sem számít semmit, ha papírt lobogtatsz, hogy te itt meg itt végeztél. Ha nem tudsz teljesíteni, akkor úgyis lapátra tesznek.
2013. ápr. 30. 10:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Végig gondolva, azért "aki az összes php parancsot ,függvényt vágja fejből" az nem hétköznapi eset.

Én pl. jó ha 10% -át tudom fejből, pedig nem ma kezdtem. :-)

2013. ápr. 30. 11:53
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Melyik a jobb : egy keretrendszert ismerni, de azt teljesen, vagy inkább 3-4-et is ,de csak középszinten?

Most a codeigniter-be kezdtem bele, mert elvileg ezzel a legegyszerűbb elindulni azt olvastam.

Viszont álláshírdetéseket böngészve azt láttam, hogy a zend és a symfony a legkeresettebbek. Hosszútávon én is inkább ezeket tanuljam majd?

Láttam olyan álláshirdetést ,ahova minden kellett(php,mysql,html,css,js,ajax) viszont semmilyen keretrendszert nem említettek? Ilyen helyeken tényleg nativban programoznak végig? Vagy saját mert saját fejlesztésűt használnak?

2013. máj. 9. 06:58
 10/13 anonim ***** válasza:
45%
Több keretrendszerben való jártasság egyértelműen előny. A codeignitert speciel gyorsan elfelejteném, mert amatőr hulladék, maximum annyira érdemes belenézni, hogy tudd, mi az. A Zend mindenképpen kelleni fog, nagyon sokan dolgoznak vele az iparban. A Symfony jelenléte sem elhanyagolható, bár az is egy elég rosszul designolt valami - de legalább van valami elgondolás mögötte, szemben a szokásos szemetekkel. Sajna a PHP e téren kissé gyengélkedik még, de a Zend elég sok mindent megold. Munkáltatóként mindenképpen a minél szélesebb körű ismeretet venném alapul, hiszen ez jelentősen befolyásolja, hogy milyen projektekre alkalmazható az adott munkavállaló. A HTML+JavaScript+CSS "szentháromságot" nagy valószínűséggel backend fejlesztőként sem fogod megúszni, így azzal értelemszerűen tisztában kell lenned. Nem szeretnék most ide felsorolni mindent, amire még szükséged lesz, de az tény, hogy pusztán a nyelv ismerete önmagában édeskevés (valahogy úgy, ahogy egy kód sem lesz jó attól még, hogy működik).
2013. máj. 11. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!