Egy egyszerű (de látványos PSD fájlból) hogy tudok HTML-t készíttetni, generáltatni?
Egyszerűen? sehogy:D
Fogsz egy notepad-ot és megírod a diveket rá, majd egy css-el formázod ennyi. a képeket meg innen a PSD-ből átpakolod PNGbe neki.
Amit te szeretnél, azt minálunk úgy hívják hogy sitebuild. Ha nem értesz a html-hez, css-hez, akkor nem egyszerű feladat, nincs rá program, ami minden megcsinálna helyetted.
Javaslom kérd hozzáértő tanácsát, vagy tanuld meg, hogyan kell megcsinálni.
Angol tutorialok ezrei vannak a neten ebben a témában.
ajánlom figyelmedbe, ha követed, lehet meg is tudod cisnáni egy az egyben az egészet. Szerintem állati tutoriáljai vannak, kezdők gyakorolhatnak rajta simán.
Speciel nem konkrétan erre gondoltam, csak mintának mutattam.
Amúgy az új Photoshop nem csinálja meg a CSS részét ha HTML-be exportálom? Mintha úgy hallottam volna...
Aha, a Vágó eszközzel (Slice tool) szét darabolod, a menü-, fejléc-, dobozok-, stb. mentén. Utána elmented Web-re (Save for Web & Devices...).
Ha nem értesz hozzá, akkor nagyon optimalizálatlan lesz azon a hátrányon kívül, hogy táblázatos. Mert pl. az ismétlődő képeket nem kell teljes egészében szétvágni, hanem csak addig amíg nem ismétlődik. A fentről-lefele színátmenetet, csak jobbról-balra kell kell kivágni, 1px szélesen, fentről le pedig a színátmenet teljes magasságában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!