Hol tanulhatok meg magyar nyelven MVC-ben tervezni PHP-t?
Ha neked olyan egyszerű, akkor - amit belinkeltél - azok közül a találatok közül mutass legalább egy oldalt ahol megtanulhatom PHP-ban az MVC-t...
Beírni én is be tudom google-be, nem kell ennyire szerencsétlennek nézni, de hasznos tartalmat találni már sokkal nehezebb magyarul. Annyit én is megtaláltam, hogy hogy kell megcsinálni MVC-ben a "Hello World!"-öt, de többet nem nagyon.
1. Nem azt kérdeztem, hogy a google-t hogy kell használni.
2. Nem azért jövök fel gyakorikérdésre hogy azt a választ kapjam, keressem meg google-ben. Mert ezzel már régen próbálkoztam.
3. Mondtam, egy "Hello world"-öt ki tudok írni MVC szemlélettel.
Az, hogy nem találok magyarul ilyen videót, ami MVC-ről szól:
De még jobb lenne egy magyar könyv.
Ha továbbra se lesz, akkor szerintem inkább megpróbálom angolul, úgy van sok.
Sajnos magyarul nem nagyon találtam annó megfelelő anyagot.
Érdemes valamilyen keretrendszerrel kezdeni.
Minimális (!) angoltudás viszont (hiszen a példákban a kód a lényeg) elég a Yii demó -k ( [link] a cakephp vagy a symfony cookbook értelmezéséhez.
Ha nem keretrendszerezni akarsz akkor nagyon ajánlom ezt a videosorozatot: http://www.youtube.com/watch?v=Aw28-krO7ZM
Még ha nem is érted amit mond ha csak a kódot figyeled akkor rendkívül szemléletesen lépésről lépésre épít fel a srác egy MVC motort. Ha végignézed azt a néhány videót és nem voltál teljesen buta a php-hoz előtte akkor garantáltan érteni fogod a működési elvet. (Később pedig nem fogod érteni, hogy miként lehetett MVC nélkül élni:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!