Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezt hogyan lehet megoldani...

Ezt hogyan lehet megoldani HTML-ben?

Figyelt kérdés

Adott egy aloldal egy weblapon belül. Ezen belül további alpontok. És az alpontok közötti váltást kéne úgy megcsinálni, hogy ne az egész oldal frissüljön, hanem csak az adott ponton belüli rész. Remélem érthető.

Életbeli példa: Ha egy könyvben átlapozol a másik oldalra, nem csukod be a könyvet, és utána kinyitod, hanem simán átlapozol.

2009. szept. 26. 10:01
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!

Ezt a technologiát AJAX-nak hívják. (Asynchronous JavaScript and XML) A neten találsz rengeteg tutotriált, ha nem megy valami akkor írjál segítek.

2009. szept. 27. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:

HTML-ben az iframe tag-gel oldható meg:

http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp

Az iframe lehetővé teszi, hogy egy html lapon belül megjeleníts egy másik html lapot.

A menüt és az iframe-t a főlapon helyezd el. A menü valami ilyesmi legyen:

<a href="lap1.html" target="frameneve">Lap 1</a>

<a href="lap2.html" target="frameneve">Lap 2</a>

stb.

A keret pedig:

<iframe src ="kezdolap.html" width="800" height="800" name=""frameneve>

<p>Your browser does not support iframes.</p>

</iframe>

2009. szept. 30. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló .... hát ja csak az OLDAL egy bizonyos részét akarta újra tölteni ... míg az iFrame sztem nem az oldal része ha nem egy másik része amit ő kérdezet sztem arra a jó válasz az ajax mert akkor egy html elembe töltök új adatot XMLHttpRequest segítségével ...... de a te válaszod is jó csak kb. kr.e. 500ba volt dívat a webszerkesztésben az iFrame meg a FrameSet használata ....

üdv

A

2009. okt. 1. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de az AJAX az nem HTML.

"Az Ajax (Asynchronous JavaScript and XML) interaktív webalkalmazások létrehozására szolgáló webfejlesztési technika. A weblap kis mennyiségű adatot cserél a szerverrel a háttérben, így a lapot nem kell újratölteni minden egyes alkalommal, amikor a felhasználó módosít valamit. Ez növeli a honlap interaktivitását, sebességét és használhatóságát."

"A HTML (angolul: HyperText Markup Language=hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és mára már internetes szabvánnyá vált a W3C (World Wide Web Consortium) támogatásával."

A kérdés az volt, hogy HTML-ben hogyan lehet megoldani, és erre az iframe a megoldás. Tudom én is, hogy jelenleg már nem nagyon ajánlott használni, de egy kezdő weblapszerkesztőnek szerintem tökéletesen megfelel.

2009. okt. 7. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!