Dátum/Idő kiírása új bejegyzésnél?
Azt szeretném elérni, mint ami itt a gyakorikérdéseken is meg van oldva. Hogy ha írok egy új bejegyzést az oldalamra, akkor a bejegyzésnél a kiírás pillanatában aktuális időt jelenítse meg.
A time() -al próbálkoztam de ugye az mindig frissül, nekem pedig csak az éppen adott időre lenen szükségem.
Lehet, most elég hülyén fogalmaztam meg a mondandómat, ha nem érthető akkor bocsi érte.
Először is minden bejegyzésnél kell lennie egy DATETIME mezőnek aminek mintája: '0000-00-00 00:00:00'.
Felvitelkor, NOW() SQL parancsal adhatod meg az aktuális időt.
pl.: INSERT INTP `table` ( `topic_id`, `user_id`, `text`, `time` ) VALUES ( "1", "2", "...", NOW() );
date() függvényt használhatsz PHP -ban az adatok feldolgozására.
Pl. 'time' mező értéke: 2013-04-14 15:44:55
15:44 => date('H:i',strtotime($row['time']));
Egyszerűbb, bár a táblába nézve nem olvashatóbb, ha eleve a UNIX időbélyeget tárolod el a táblában a time() értéket, ezt INT() formátummal tárolhatod.
Kijelzésnél itt is a date függvény segít - Tibor példájánál maradva:
date("H:i", $row["time"]);
Vagyis a strtotime átalakító függvény elhagyható.
Mivel a legtöbb idővel/dátummal kapcsolatos függvény időbélyeget vár, ezért az átalakítási folyamat megspórolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!