Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Dátum/Idő kiírása új bejegyzés...

Dátum/Idő kiírása új bejegyzésnél?

Figyelt kérdés

Azt szeretném elérni, mint ami itt a gyakorikérdéseken is meg van oldva. Hogy ha írok egy új bejegyzést az oldalamra, akkor a bejegyzésnél a kiírás pillanatában aktuális időt jelenítse meg.

A time() -al próbálkoztam de ugye az mindig frissül, nekem pedig csak az éppen adott időre lenen szükségem.

Lehet, most elég hülyén fogalmaztam meg a mondandómat, ha nem érthető akkor bocsi érte.

2013. ápr. 14. 15:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is minden bejegyzésnél kell lennie egy DATETIME mezőnek aminek mintája: '0000-00-00 00:00:00'.

Felvitelkor, NOW() SQL parancsal adhatod meg az aktuális időt.

pl.: INSERT INTP `table` ( `topic_id`, `user_id`, `text`, `time` ) VALUES ( "1", "2", "...", NOW() );

date() függvényt használhatsz PHP -ban az adatok feldolgozására.

Pl. 'time' mező értéke: 2013-04-14 15:44:55

15:44 => date('H:i',strtotime($row['time']));

[link]

2013. ápr. 14. 15:41
 2/3 Drone007 ***** válasza:

Egyszerűbb, bár a táblába nézve nem olvashatóbb, ha eleve a UNIX időbélyeget tárolod el a táblában a time() értéket, ezt INT() formátummal tárolhatod.

Kijelzésnél itt is a date függvény segít - Tibor példájánál maradva:

date("H:i", $row["time"]);

Vagyis a strtotime átalakító függvény elhagyható.

Mivel a legtöbb idővel/dátummal kapcsolatos függvény időbélyeget vár, ezért az átalakítási folyamat megspórolható.

2013. ápr. 14. 17:03
 3/3 Djjjozsiiiii ***** válasza:
Én is inkább a datetime típusú mezőbe írt időpontot javaslom, sokkal könnyebb olvasni, és ha kell csoportosíthatod a dátumot lekérdezésnél. időkezelése a mysql-nek elég fejlett, így hozzáadni, lekérni egy tartományt sokkal könnyebb mint egy időbélyeggel.
2013. ápr. 16. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!