Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy Facebook alkalmazás mikor...

Egy Facebook alkalmazás mikor sért szabályt?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy csinált valaki egy alkalmazást aztán a facebook fogta is letiltotta a profiljával és az alkalmazás facebook oldalával együtt.

Csináltam egy alkalmazást én is, de amíg nem vagyok biztos benne, hogy szabályos, addig inkább nem rakom fel.

Ezeket csinálja:

- Likeolni kell az oldalt a használatához (ez gondolom nem gond)

- Van egy gomb, amit ha lenyom, akkor megoszt a felhasználó üzenőfalán az alkalmazás egy képet szöveggel.

- Email címét, nevét, lakhelyét tárolom az adatbázisomban.

- Egy általa kiválasztott ismerősének üzenőfalára kiposztol egy képet az alkalmazás.

- Minden ismerősét meghívja az alkalmazás a használatra.

Röviden ennyi. Így a facebook letilthat?

2013. ápr. 2. 15:27
 1/2 2xSü ***** válasza:

> Likeolni kell az oldalt a használatához (ez gondolom nem gond)

Nem tudom, nem ismerem a jelenlegi szabályozást, de szerintem ez gond. Az alkalmazás használatát nem kötheted olyan tevékenységhez, ami amúgy valami mást fejezne ki a facebook működésében.

> Van egy gomb, amit ha lenyom, akkor megoszt a felhasználó üzenőfalán az alkalmazás egy képet szöveggel.

Ha ez a felhasználó tudtával és akaratával történik, akkor természetesen ez nem gond.

> Email címét, nevét, lakhelyét tárolom az adatbázisomban.

Mivel ezeket az adatokat csak akkor adja ki a facebook az alkalmazás felé, ha arra a felhasználó feljogosította, akkor nem gond, amíg nem kezded olyan dologra használni, amire nem kellene (reklám, stb…).

> Egy általa kiválasztott ismerősének üzenőfalára kiposztol egy képet az alkalmazás.

Megint nem gond, ha a felhasználó ennek tudatában van. Ha akarata és tudta nélkül történik, akkor viszont lehet gond, még ha el is fogadta, hogy az alkalmazás posztoljon a nevében. Írd ki, hogy ezt fogja csinálni, max. nem olvassa el senki...

> Minden ismerősét meghívja az alkalmazás a használatra.

Megint csak az a kérdés, hogy átvered-e a felhasználót, azaz tudta és akarata szerint történik-e ez, vagy sem.

2013. ápr. 2. 15:41
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm szépen!

És ha írok egy "felhasználási feltételeket" amit automatikusan elfogad az alkalmazás használata során és ebben feltüntettem az alkalmazás minden funkcióját?

Az alkalmazásokat a facebook magyarországi alkalmazottai ellenőrzik? Tehát kipróbálják és ha nincs feltüntetve olyan, ami a felhasználót érinti, akkor tiltják le?

Előtte figyelmeztetnek, vagy valami?

Az igaz, hogy ha a saját profilommal készítem el az oldalt, majd egy másik profilomnak adok rajta admin jogot és azzal telepítem fel az alkalmazást, akkor maga az oldal az nem lesz letiltva, ha mégse tetszene az alkalmazásom a facebooknak?

Az e-mail címeket azt nem reklámra akarom használni, hanem az adott felhasználót érintő információk automatikus közlésére.

2013. ápr. 2. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!