Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nagyon nehéz egy ilyen honlapo...

Nagyon nehéz egy ilyen honlapot létrehozni? (Tovább lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdés adott, egy ilyenhez hasonló honlapot szeretnék csinálni: [link] A tudásomat alapszintre tenném, de hát minden fent van a neten! Elég fontos lenne, mennyi idő lenne, mik kellenének hozzá stb. Hozzáértők segítségét várom, és köszönöm előre is!

2013. febr. 12. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Nulláról és "minden fenn van a neten" hozzáállással szerintem 1 és másfél év között napi 9 órában.
2013. febr. 12. 17:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért is? A neten tényleg fent van minden, annyit kell tennem, hogy szépen megtanulom ott amit kell. Nem különbözik a tankönyvekben írottaktól. Vagy esetleg menet közben nézni mit hogyan kell csinálni. Nem a hozzálássál van itt a baj, hanem a sohanemcsináltammégilyet-el. Senki nem kezdi profi szinten véleményem szerint.
2013. febr. 12. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Kezdj el HTML-t és CSS-t tanulni. Utána gyere vissza a kérdéseddel. Ha már a designt megtudod csinálni, meg az oldal főbb részeit, utána lehet tovább tanulni.
2013. febr. 12. 18:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Szerintem ezt egy MS FrontPage-val vagy egy Dreamweawver-el pikk-pakk meglehet csinálni. Mármint arra értem, hogy szerintem nem kell nagy programozási tudás, mivel azt a szerkesztő megcsinálja helyetted. A nagy webdesing studiok sem használnák már kódokat, mert ugye az több idő lenne mint ez, és itt az idő a fontos! Szóval a kérdést még mindig fenntartom, csak más formában: Ha valamelyik programot megtanulom kezelni (Ami végülis nem nagy tudást igényel) mennyi idő alatt készíthetek el egy ehhez hasonló oldalt?! Kérek mindenkit, hogy kerüljük az olyas fajta válaszokat, hogy tanulj meg programozni stb. Ez a két program amit említettem, arra hivatott, hogy ezt szépen helyetted megcsinálja. Félreértés ne essen, nem akarom teljesen kikerülni a programozást. Természetesen párhuzamosan tanulnám azt is, de ez most nem is lényeges..

Aki ért hozzá nézze át a forráskódját és sacc/kb. egy kezdőnek mennyi időt mond ez ehhez hasonló, de mégis nem ilyen "profi" oldalhoz?! Természetesen a funkciók ugyanazok lennének, keresés, rendelés stb. csak ugye nem ilyen ág, na ez már lényegtelen! :) Előre is köszönöm!

2013. febr. 13. 03:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkor még egyszer:

Soha a büdös életben.

Attól, hogy megtanulsz egy programot használni, még nem tudsz honlapot szerkeszteni.

Attól ha átmész a rutin vizsgán egy autóval és tudod kezelni, majd 0 kresz tudással kimész a budapesti forgalomba, 2 perc alatt letarolnak...

Ez pontosan ugyanaz.

2013. febr. 13. 09:28
 6/9 Drone007 ***** válasza:

Vicces srác vagy :)

Tudod, azt a forrást, amit látsz a böngésződben, azt egy php nevű szerveroldali programozási nyelven létrehozott kód állítja elő annak függvényében, hogy milyen hívások történnek az oldalon (keresés, menüpontok hívása, rendelés, stb).

A php alapja természetesen a html és a css, hiszen a feladata, hogy ezeket az oldalakat előállítsa, de a tudást akkor is meg kell szerezni hozzá.

(Egyébként ilyen oldalt ne akarj csinálni, mert botrányosan vacak, elavult, és gagyi.)

Ha valóban ügyes vagy és gyorsan tanulsz, akkor felszedheted autodidakta módon a tudást a netről, és kb. 2 év alatt el is juthatsz a php alapjaihoz, hogy egy nagyjából hasonló (sőt akár jobb) oldalt elkészíthess.

Sok sikert!

2013. febr. 13. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

"A nagy webdesing studiok sem használnák már kódokat, mert ugye az több idő lenne mint ez, és itt az idő a fontos!"

Ez bazi nagy tévedés. És a szomorú igazság az, hogy szerkesztővel tovább tart egy hozzáértőnek, mint kóddal.

2013. febr. 13. 11:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha neked csak a honlap kell, akkor pár óra alatt összekattintgathatod: regisztrálsz tárhelyet, feldobsz rá egy CMS-t, és feltöltöd adatokkal. Utána némi idő nyilván egy saját design (összekattintgatod Dreamweaver-ben - FrontPage-et felejtsd el szerintem), amit a CMS-nek megfelelő sablon formára kell majd hozni a végén.

Ha teljesen te akarod csinálni, akkor ahogy az előzők írták: először tanulgass HTML-t, CSS-t, csinálgass design-okat. És tényleg tessék megtanulni a kódot, nem csak összekattintgatni, ha komolyan akarsz foglalkozni ezzel. Utána ismerkedj a PHP-val, rájössz majd hogy kelleni fog ott is, hogy kisujjból írsz HTML nyelven. Ha ezek az alapok megvannak, érdemes majd a MySQL-lel is játszani. Innen megláthatod, mit lehet ezekkel kezdeni, hogyan rakható össze egy komolyabb honlap. Esetleg CMS-ek kódjába is belenézhetsz, vagy csak végiggondolhatod a működésüket.

2013. febr. 13. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne hidd azt, hogy a szerkesztő programok leveszik a terhet a webmesterekről, és nekik csak hátra kell dőlniük, míg a program szépen össze rakja neki az oldalt. A nagy stúdióknál eleve több ember dolgozik egy projekten. Valaki a dizájnt készíti, valaki a dizájn alapján felépíti a honlapot HTML és CSS segítségével. Itt még lehet szerkeszteni, de a profik ezt is kézzel írják be, tehát nem szerkesztik, hanem ÍRJÁK. Valaki meg a programozást végzi, és lehet nem egyedül dolgozik, mert akármennyire is egyszerűnek tűnik, azért nem olyan egyszerű. Én már régóta foglalkozok honlapok építésével, és még ma is akad olyan feladat ami komoly fejtörést okoz, és a legdurvább az egészben, hogy tudom, nem az én módszerem a legszebb, és van sokkal de sokkal jobb megoldás is, csak az annyira összetett, hogy még egyszerűen kevés vagyok hozzá.

Amit tudni kell egy honlap készítéséhez: a HTML, CSS, valamilyen képszerkesztő ismeret amivel dizájnt tervezhetsz, JavaScript, PHP, MySQL. Ezek a kötelezők, ezek nélkül nem fogsz tudni csinálni egy webáruházat, és azt még kiemelném, hogy elsőre (vagyis 0 tapasztalattal) egy webáruházat csinálni, nagy falat lesz. Anno én is azt hittem, hogy ugyanmár webáruház, mi olyan vészes benne? Hát rájöttem, mert már nem egyet csináltam.

2013. febr. 13. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!