Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet html5-ben (notepa...

Hogyan lehet html5-ben (notepad++-al) szerkesztett weblapra hátteret berakni úgy, hogy ne mozaikozza szét?

Figyelt kérdés
Úgy értem beteszek mondjuk egy 4000*3000 felbontású képet akkor azt sok kis kb.:400*300 képet rak ki háttérnek.

2013. jan. 26. 19:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

css-ben (style)

background-image:url('a_kep_url-je.jpg');

background-repeat: no-repeat;

2013. jan. 26. 19:40
 2/9 A kérdező kommentje:

Kezdésnek nem rossz, de így csak 1 képet rak ben 400*300-ba.

Nincs mód rá hogy ki is töltse?

2013. jan. 26. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
Hjakérem, ha nincs beállítva a width és height paraméter... De mi lenne, ha esetleg kigugliznád 1 perc alatt?
2013. jan. 26. 20:07
 4/9 A kérdező kommentje:

lehet hogy bolondnak tűnök, de nem kell lekezelni mindössze 14 éves vok. feltettem egy egyszerű kérdést, tudsz rá vlaszolni?

Ha igen akk kösz. Am meg width, height-el próbáltam már

2013. jan. 26. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem "bolondnak" tűnsz kisfiam, hanem a lustaságodhoz képest igencsak nagy arcúnak. A megoldást pedig fentebb írták már, ha annyi eszed sincs, hogy guglival megtaláld a css háttérre vonatkozó méret-property-t (egységsugarúaknak: background-size), akkor javasolt kicsit több szerénységet tanúsítani azok felé, akik veszik a fáradtságot, hogy a lustaságodat válaszokkal erősítsék.
2013. jan. 26. 20:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy a válasz nem jó.

Csupán többet kértem abból amit leírt.

Ki lehetne guglizni, de akk meg minek legyen gyakori kérdések?

2013. jan. 27. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki webfejlesztéssel akar foglalkozni, az ne legyen lusta. Kiguglizni általában pár másodperc valamit, míg itt akár több órát, napot várhatsz a válaszra.

Aki weblapfejlesztésre adja a fejét, az tanulja meg a keresőt használni.

Ezt mind tanuld meg a CSS-ről, és akkor nem fogsz primitív kérdéseket feltenni!

[link]

2013. jan. 27. 23:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi, eez nagyon sokat segített. :-)

Viszont ha gugliok akkor soha nem találok ilyen jó, részletes oldalt.Ezrt kérdeztem itt.

Ha Esetleg van ilyen HTML-ből is akkor....

2013. jan. 28. 10:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Bocs nem is kell megtaláltam...
2013. jan. 28. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!