Szerintetek mi a jobb? honlap, vagy blog készítése? Ti mit ajánlotok?
azon gondolkozok már egy ideje, hogy melyik a jobb?a honlap vagy a blog?de nem tudok dűlőre jutni!mindenkit megkérek, hogy írjon egy lehetőleg normális véleményt!
előre is köszönöm a válaszokat! :)
A blog szerintem a honlap részhalmaza.
Honlapon is lehet blog.
És blogon is lehet sima oldal, ami nem bejegyzés.
De most blog alatt gondolom az elérhető blogmotorokat értjük (blogger, wordpress, etc).
Mire jó a blog: időrendi sorrendben jelenít meg bejegyzéseket, melyeket fel lehet címkézni.
A honlap annyiból jobb, hogy tárhely van mögötte (jó, talán wordpress is ad), tudsz saját letöltenivalókat feltenni, tudsz saját kis alkalmazásokat, szerver-/kliensoldali szkripteket, programokat írni (utóbbit valamilyen formában lehet blogra is, de motortól függ).
Ugyanakkor bloghoz is tudsz letöltési lehetőséget kapcsolni, ha van tárhelyed (dropbox, google drive, etc).
A blog(motor)nak a nagy előnye szerintem az, hogy pár kattintásból létrehozod és már onthatod is a posztokat. A honlaphoz meg tárhelyet kell keresni, össze kell rakni, mittudomén.
Most én honlap alatt a kézzel összerakott weboldalra gondoltam. Tudom, hogy léteznek honlapmotorok is, de még nem próbáltam ilyet, mert nem volt rá szükségem.
Azt csak te tudhatod, hogy mire van szükséged.
Ahogy az előző is írta minden blog honlap, de nem minden honlap blog.
Ha elég neked egy egyszerű honlap, amint megosztod a nagyvilággal a gondolataidat, akkor ugrás a bloggerre, és indíts egy blogot. Ha valami más célod is van, pl. reklámozni a céget termékeit/szolgáltatásait, vagy nagy gyűjteményed van képekből/zenékből/videókból stb.. , vagy egy hírességről/játékról/filmről akarsz megosztani összegyűjtött anyagaidat akkor már célszerűbb ezt egy honlap keretében elkészíttetni, ami mellett blogolhatsz is.
Szia!
Nos,én úgy gondolom,hogy ha a honlap szolgáltatásait választod,akkor az úgy tedd,hogy ne a személyes véleményeidet írd bele,mert az bizony a blog helye ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!