Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kerülhet egy honlap a...

Unimax kérdése:

Hogyan kerülhet egy honlap a google keresés első találatai közé?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek a céges honlapját tervezem, és szeretném, hogy a honlap több vevőt csalogasson a vállalatához.

Marketinges lévén használok marketing eszközöket, amelyek motiválják a vásárlót, de ha nem lapoz a google 10. oldalára akkor nem találja meg a honlapot és nem érnek semmit. Az addig tiszta, hogy a vevő által használt kereső szavakat tüntessem fel a főoldalon. Azt is hallottam, hogy minél többször van frissítve a honlap annál előrébb kerülhet, mivel a google az aktuális oldalakat rakja az első helyre. A látogatottság száma befolyásolja a sorrendet? Illetve miket tudtok tanácsolni amikkel előrébb kerülhet a vállalat honlapja? Milyen szempontokat kell figyelembe vennem?

Válaszotokat előre is köszönöm!

2013. jan. 9. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
2013. jan. 9. 10:57
 2/10 anonim ***** válasza:

- Idő. Sok és folyamatos munka, odafigyelés.

- Jól megválasztott keresőkifejezések. (Pl sokszor egy szűkítés sokat segít: ha valaki keres valami szolgáltatást azt helyben vagy közelben kersi így beírja a várost is. Ha ugyan csak 4. oldalon vagy a konkrét keresésre mint pl "bútorasztalos", sokkal előrébb tudsz kerülni a "bútorasztalos debrecen" keresésre és valszeg anyagilag nagyobb hasznot hoz, ha a debreceniek megtalálnak (ha debreceni vagy) mint ha soproniaknak, pécsieknek olaszoknak is az első oldalon vagy)

- Sok releváns, az oldaladra mutató link, változatos de releváns link szöveggel.

- Valid és teljes tartalmi kód.

- Releváns tartalom a keresésre.

- Tartós, nem változó tartalom. (ha egy oldalt elkészítesz az maradjon is meg, ne szedd le miután a google beindexelte)

- Bővülő tartalom (egyre több tartalmi oldal)

- Sitemap.xml

- Robots.txt

- Microformat tartalom

- 404 kezelés

- Jó technikai seo, pl oldalrendezési kód (a forráskódban a szöveges rész nem feltétlenül abban a sorrendben kell legyen ahogyan az oldalon megjelenik, pl a menüsor van a legtöbb oldalon a forráskód elején, ez pedig azonos tartalom minden lap esetében. CSS Div kezeléssel kerülhet a forráskód aljára is a menüsor és akkor már változatos tartalmat olvas be az első 2000 karakterben is a keresőrobot)

Mindenesetre, ha feltetted a kérdést azt jelenti szakember kell, mivel nem értesz hozzá. Ez a kérdéskör sokkal bonyolultabb annál, hogy itt megtudj róla érdemben dolgokat:

Első lépésként olyan webfejlesztőt kell keresni aki elkészíti az oldalt aki megfelelő technikai seo-t tud készíteni, azaz megfelelően felkészíti a honlapot, a tartalomkezelő rendszert a keresőoptimalizálás (SEO) minden lehetőségének alkalmazására.

Ezután, ha kész a rendszer, akkor kell megkeresni gyakorlati keresőoptimalizálással foglalkozó embereket (linképítés, marketing szövegírás, stb)

Ha kell segítség, akár csak abban, hogy kiket érdemes megkeresni, privátban segítek.

2013. jan. 9. 12:01
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tényleg nem tűnik egyszerű feladatnak, de sajnos minimális összegből kell dolgoznom így nincs lehetőség szakember vagy cég megbízására. Tudom,hogy az olcsó húsnak híg a leve...

De próbálom kihozni a maximumot és nem összecsapni!

Rengeteget olvasok utána, már december közepétől éjszakázok, és még csak ott tartok, hogy egy kupac A!4-es hever előttem tele jegyzettel... De erre számítottam is, nem egészen fedi a szakmámat, de kihívásnak tekintem és a megfelelő időt és energiát áldozom rá, hogy tökéletes legyen. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy elfogadom majd a segítséged és privátban megkereslek. :) még egyszer köszi

2013. jan. 9. 12:20
 4/10 Drone007 ***** válasza:

A google forrásanyagaiból is tanulhatsz a témáról:

[link]

2013. jan. 9. 12:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi ebben rengeteg hasznos dolgot találtam :)
2013. jan. 9. 13:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Pár egyszerű tippet írok neked, amik sokat dobhatnak egy-egy oldalon:

-Fontos az url és a domain. Pl. a kutya kulcsszóra a www.kutya.hu oldal alapból erős lesz.

-Az URL átírás ma már szinte alapnak számít, jó ha struktúrált egy url. pl ha a cégek tevékenysegeit leíró aloldalakra szeretnél urleket, és a cég tevékenységei mondjuk könyvelés és bérszámfejtés, akkor egy

ilyen url

www.sajatceg.hu/tevekenyseg/konyveles

sokkal jobb mint ez:

www.sajatceg.hu/tevekenyseg.php?type=konyveles

A háttérben lehet hogy ugyanaz történik, de az url átírással sokat lehet nyerni.

-Fontos az oldal felépítése. Ha kiválasztottunk kulcsszavakat, ne akarjuk az összeset minden oldalra feltenni. Lehetőleg szedjuk szét. A fenti példánál maradva a Meta tagekbe

www.sajatceg.hu/tevekenyseg/konyveles

url-en koncentráljunk a könyvelésre. Itt nem kell a többi dolgot reklámozni.

-Nagyon fontosak a meta tagek, title, keywords, description, ezekben mind az oldalra (de ahogy fentebb írtam nem az egész weboldalra) releváns dolgot tegyünk.

-A különböző h tagek mint pl. a h1,h2,h3, alkalmazása is sokat segít, lehetőleg h1 és h2-ből csak egy legyen egy oldalon, ezek relevánsak legyenek, h3 tagekből már lehet több, ezekben pl. mutathatunk aloldalakra egy felsorolásnál.

-A link szövege is fontos. Belső linkeknél egy felsorolásnál pl. a cégünk tevékenységei listában a "könyvelés" legyen a linkelt szöveg, hiszen ez mutat arra az oldalra ahol erre a kulszóra koncentrálunk. A "részletek" típusú linkekre tegyél rel="nofollow" -t, mert nem azt szeretnéd, ha a részletek szóra koncentrálna a google.

-A belső linkek is hasznosak.

Hirtelen ennyi apró tanácsot jutott eszembe, aminek nagy része egyszerűen tartalom átalakítással is megoldható, sok sikert.

2013. jan. 9. 16:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tényleg hasznosak lehetnek és nem gondoltam rájuk!
2013. jan. 9. 16:59
 8/10 anonim ***** válasza:

A hosszu verzio az amit az elottem szolok irtak es linkeltek. A rovid pedig az, hogy minel nepszerubb annal feljebb kerul.

A nepszeruseget pedig kulonbozo keppen meri a Google, nezi azt hogy mennyi idot toltenek ott az emberek, egy bizonyos szora kereseskor hanyan kattintanak az oldaladra, ha megjelenik a talalatokban, vagy hogy mennyien "beszelnek" az oldaladrol (cikkek, kommentek, twitter, stb).

Azt is erdemes meg megjegyezni, hogy nem nagyon tudod a Google-t kicselezni. Ha pl te magad kezded el forumokba bespammelni az oldalad, lehet hogy meg lejjebb is sorolodik.

2013. jan. 10. 17:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen tudom, hogy ezek növelik a látogatottságot, és bevallom gondolkodtam azon, hogy "fiktív" linkeket csinálok amik utalnak az oldalra, de ahogy az egyik fent említett linkekből is láttam, hogy ez nem a legjobb megoldás. Ahogy te mondtad, még hátrányom is származhat belőle!

2013. jan. 10. 21:13
 10/10 PeterN1971 válasza:

Az első oldalra kerülni egyáltalán nem nehéz,ha minőségi tartalommal az ember a felhasználót tartja szem előtt:

[link]

2018. aug. 21. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!