Hogyan tudnám elérni ezt a változtatást?
Üdvözlet!
A következő problémával szembesültem, és igazából csak reménykedem benne, hogy lehetséges orvosolni..
Nos van egy Layout oldalam, ami tartalmazza a különböző stílusbeállításaimat, és van több (2) tartalmi oldalam, ahol a RenderBody függvénnyel hivatkozom Layout oldalamra.
Így a két tartalmi oldalon csak egy adott dív konténer tartalma változik, így könnyen módosíthatok a tartalmon vagy a stíluson.
Ez remek, viszont nekem szükségem lenne arra hogy még egy div konténer elemeit is külön definiálhassam a két tartalmi oldalon a jelenlegi adottságok megtartásával.
Hogyan érhetném el ezt (feltéve ha lehetséges) a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldással?
A Layout fájlon kell maradnia a stílusnak, viszont a két tartalmi oldalon különböző módon kellene megjelennie.
<div class="balmenu">
<ul>
<li class="fmenu"><a href="#">Főmenü1</a>
<ul>
<li class="sub"><a href="#">Almen1</a></li>
</ul>
</li>
<li class="fmenu"><a href="#">Főmenü2</a>
<ul>
<li class="sub"><a href="#">Almenü2</a></li>
</ul>
</li>
<li class="fmenu"><a href="#">Főmenü3</a>
</li>
</ul>
</div>
<div id="tartalom"> @RenderBody() </div>
<div id="lab">Lábléc helye</div>
</div>
</body>
Szóval a Tartalom külön lapokon definiálható, amíg a stílus egész része ami vonatkozik a div elemekre (és a többire), az itt egy helyen módosítható. De én szeretném azt, hogy a fenti menüm, amit csak erre a layout lapra stílusolhatok, az két különböző módon jelenjen meg.
Tehát mondjuk a lap1-en írja ki mint itt hogy Főmenü1 (eddig jó:D), de a lap2-őn már ne Főmenü1 legyen, hanem mondjuk kisszék.
Hasonlóan mint a tartalom, hogy lap1-en valamilyen értelmes magyar mondat, de lap2-őn már vakszöveg, de tartva a stílus beállításokat ebből a layout fájlból:).
Remélem körül tudtam nagyjából írni..(És hogy van rá egyáltalán lehetőség..:) )
Legalább a kulcsszavakhoz beírhattad volna, hogy asp.net vagy mvc, de mindegy.
Itt nézegess:
Szerintem van rá mód, hogy a tartalmi oldal függvényében más stylesheet kerüljön behúzásra, vagy egy további stylesheet lap kerüljön a fő css alá.
Tényleg van, köszönöm a választ..:)
A kulcsszavak pedig..:D Hosszú napom volt a tegnapi, és azok kimaradtak:/.
De köszönöm, Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!