Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha nincs szerződés a készített...

Ha nincs szerződés a készített weblapról és nem is fizettek érte, akkor az még a készítő tulajdona?

Figyelt kérdés
Ha valakinek készítettem egy website-ot ingyen évekkel ezelőtt, mai napig én fejlesztem, adminisztrálom, de nem fizettek/fizetnek érte semmit, szerződés sincs, hogy nekik ajándékoztam volna (társadalmi munkába), akkor még az én tulajdonomat képezi? Tehát, ha törlöm, akkor lehet szankcióba részem?
2012. dec. 23. 22:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha az övék a tár és a domain akkor beléd köthetnek,hogy mit kerestél ott.
2012. dec. 23. 22:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Mit kerestem ott, a mai napig én csinálom! Alul az én nevem szerepel, ha megpiszkálom, akkor oly hülyék, hogy úgy se tudják mi baja. Ok, ez lesz a megoldás. Nem veszem le, csak, az index.php-t átírom!
2012. dec. 23. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem érted. Ha nem a tiéd a tárhely és nincs szerződésed, ami megbízna, hogy gondozd, akkor mit keresel ott? Illetéktelen behatoló vagy.
2012. dec. 23. 23:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Ok, értem, akkor, hagyom hogy megegyék a vírusok!
2012. dec. 23. 23:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem megbízó szerződést kellene írni velük:

Ad1 az oldal te tulajdonos mivel te írtzad, a te szellemi kreálmányod, felelősséget vállalsz a te általad átadott tartalom teljes jogtisztaságáról, ami xy nevű cd lemezen is rögzítve van, ezen felül minden, ami benne van nem a te tulajdonos és nem a te felelősséged. aláírja mindkét fél, meg 2tanú.

ad2: egy nyilatkozat a részükről, hogy te vagy az oldal adminisztrátora és mivel a te felelőséged a tárhely karbantartása, esetleges jogsértés miatt bármikor szüneteltetheted a weboldal működését.

Amennyiben ezeket nem teszed meg sajnos jogilag eléggé sebezhető vagy, mert jóindulatú voltál.

pl: számítástechnikai rednszerek és adatok elleni bűncselekmény vétsége amire épp készülsz(az oldal törlése)

ezen kívül kisebb anyagi hátrány okozása, a tárhely miatt, amiért fizettek.

Ha a szerződésbe nem mennek bele, mondd hogy mivel te írtad, vissza veszed a lapot. A tárhely marad az övéké, de a lap a tiéd.

De az a baj, ha nagyon szemetek megszivatnak, hogy jogtalanul léptél be és írtad oda a neved. Aztán bizonygathatsz. Sok sikert!

2012. dec. 24. 16:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem veszem vissza, de nem is foglalkozom vele. Már így is támadják a vírusok, a fórumot már le kellett venni, mert a vírus támadások miatt tönkre ment, ha nem foglalkozom vele, idő kérdése teljesen tönkre fog menni. Egy másik lánynak aki a cikkeket írta, már írtam, hogy változtassa meg a jelszót stb., így hozzá sem fogok tudni férni. Pénzük meg nincs, hogy újat csináltassanak.
2012. dec. 25. 02:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Azok nem vírusok, hanem spammerek és a teljes weboldalt nem teszik tönkre.

A fórumot azért dúrták szét, mert nem tettél bele capchát.

Egyébként milyen weboldal ez?

2012. dec. 25. 12:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Mire gondolsz a címére? Mert azt nem mondom meg, bocs, de nem akarom nyilvánossá tenni. Egyébként joomla!
2012. dec. 26. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!