Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Horizontális fix szélességű...

Horizontális fix szélességű menü css-ben hogyan valósítható meg?

Figyelt kérdés

a lényeg a fix szélességen van, azzal nem boldogulok.

csináltam egy listát display: inline;-al szépen egymás mellé is teszi őket de épp akkora minden 'gombom' amilyen az aktuális szó hossza.. hogy oldható meg hogy ennél nagyobb, fix szélességű legyen?

2012. dec. 11. 17:52
 1/4 Argloss ***** válasza:

li{

width: 100px;

}

2012. dec. 11. 17:59
 2/4 A kérdező kommentje:
igen én is így gondoltam de hiába írom be nem változik semmi:S van ötleted miért?
2012. dec. 11. 18:07
 3/4 Argloss ***** válasza:

A display: inline; beállítás miatt. Azt töröld ki és inkább csináld így:

li{

float: left;

width: 100px;

}

Csak a menü után majd rakj be egy ilyet, hogy ne okozzon később gondot:

<div style="clear: both;"></div>

2012. dec. 11. 18:45
 4/4 anonim válasza:

Mivel rengeteg lehetőséged van, kérdés, hogy mit akarsz elérni. Próbálj meg játszadozni a padding és a margin értékeivel.

Ehhez egy tipp: adj minden elemednek átmenetlieg, a-nak, li-nek ul-nek, div-eknek stb., különböző színű bordert, hogy lásd hol vannak a határok. És akkor könnyen tudod követni a margin és a padding változását, miközben kísérletezel.

Pl.:

border: dotted 1px red;

2012. dec. 13. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!