Mit érdemes előbb megtanulni, a PHP-t vagy a JavaScriptet?
Mivel a két dolog szinte teljesen független egymástól (js kliens oldali script nyelv, php szerveroldali programnyelv), majdnem mindegy melyiket tanulod.
Én azért azt javasolnám, hogy a javascript rejtelmeiben merülj el, mivel nincsenek olyan működtetési feltételei, mint a php-nek.
Ha php-t akarsz tanulni ahhoz szükséged lesz egy telepített webszerverre, és a php alapú weboldal futtatása is egy kicsit bonyolultabb annál, mint hogy "rákkattintok a html-re és bejön az oldal".
Viszont a javascript eléggé szervesen kapcsolódik a html elemekhez, gyakorlatilag azok manipulálására épül, úgyhogy a js tanulásával kicsit a html méllyebb rétegeibe is betekintést nyerhetsz.
Összefoglalva:
Először tanulj javascriptet. (szerintem)
Sok sikert!
Autodidacta modon tanultam, az en tapasztalatom:
Php egyszerubb.
Utana a JS.
Ha php megvan, utana egyszerubb lesz js-t irnod, mert a fejlettebb oldalaknal a kettonek nagyon szorosan egyutt kell mukodnie.
En a php-t javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!