Mi ezzel a baj? PHP!
$ker= mysql_query("SELECT * FROM 'topik' WHERE 'delete' = 0 ORDER BY 'id' DESC");
while($top = mysql_fetch_array($ker))
{
echo 'Topikok:'.$top['name'].' '.$top['text'].' '.$top['date'].' '.if(!empty($_SESSION['userid']){
echo '<form method="POST"><input border="0" src="img/megnyit.png" name="megnyit" width="216" height="65" type="image"></form>'.' '.}. ' ';
};
A topikot nem kell idézőjelezni, sőt a delete-t sem. De amúgy mi a "hibája"?
Nem ad ki semmit?
próbáltam úgy is...
phpMyAdminba behúztam a selectet, hogy teszteljem és ott hibásnak írja... ebből gondolom, hogy a lekérdezéssel van a gond. Plusz a hibajelzés szerint a a kiiratásnál van a hiba...
szvsz
while után csak irasd ki a $top['name'] -t akkor megtudod, hogy a kiiratással vagy a lekérdezéssel van a gond.
vagy legvégén irass ki mysql hibauzit print mysql_error();
torold ki a WHERE delete = 0 -t.
ilyet szabad?
...p['date'].' '.if(!empty(...
inkab:
echo 'Topikok:'.$top['name'].' '.$top['text'].' '.$top['date'].';
if(!empty($_SESSION['userid']){
echo '<form method="POST"><input border="0" src="img/megnyit.png" name="megnyit" width="216" height="65" type="image"></form>';}
amugy én se nagyon értek hozza szal bocsi ha hulyeségeket mondtam, vagy elirtam vmit.
Ez a megoldás valóban jobb.
Maga a lekérdezés pedig így első és második ránézésre is helyes.
$ker= mysql_query("SELECT * FROM topik WHERE 'delete' = 0 ORDER BY 'id' DESC");
while($top = mysql_fetch_array($ker))
{
echo 'Topikok:'.$top['name'].' '.$top['text'].' '.$top['date'].' ';
if(isset($_SESSION['userid'])) {
echo '<form method="POST"><input border="0" src="img/megnyit.png" name="megnyit" width="216" height="65" type="image" /></form>'.' ';
}
echo ' ';
};
Ha jó a tábla és a cellák neve, akkor a lekérdezésben nem lehet hiba.
Feltételes szerkezetet nem fűzhetsz bele a kijelzésbe!
A SESSION változóra inkább az isset() fügvényt alkalmazd, vagy a tartalmát próbáld értelmezni, az empty() hibás adatot adhat vissza, ha még nem is létezik a változó!
Lazíts a kódodon, mert borzalmasan kusza. Próbálj sokkal natívabban fogalmazni programozáskor.
Sok sikert!
"a tartalmát próbáld értelmezni, az empty() hibás adatot adhat vissza, ha még nem is létezik a változó!"
Ezt erősen kétlem!
"A variable is considered empty if it does not exist or if its value equals FALSE."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!