Mit csinálok jól/rosszul?
Nemrég kezdtem egy blogot, ahová egy történetet teszek fel. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mit csinálok jól/rosszul, min kéne változtatni, mi nem tetszik, tanácsok...ilyesmi. Meg úgy az egészet nézzétek, kinézet is...stb., mert szerintem az is fontos.
És erről kell véleményt alkotni: [link]
Köszönöm a válaszokat!
A háttér szerintem is csúnyán ismétlödik. Szerintem keress egy nagyobb felbontású nagyobb méretü ilyen világürös képet (gugli tele van velük) és azt tedd be, így kevesebbet fog ismétlödni, mert nagyobb, szebb lesz az összkép.
A szöveg a háttér miatt kicsit nehezebben olvasható az ajánlottnál, viszont ez megoldható lenne egy kicsit sötétebb fekete háttér a szöveg mögé, csak hogy egy picit sötétítsen a világürös háttéren. Pont úgy, mint ahogy már most is sötétített, csak még egy fokkal talán sötétebb segítene.
Ezen kívül a fenti szemes kép eléggé elüt az egész blogtól, viszont tudom mit akartál elérni vele... ez úgy lenne jobb, ha nem lenne az a négyzetes formája a képnek, hanem mondjuk átlátszóságot állítanál be kicsit a széleknél vagy ilyesmi... talán kicsit beleolvadhatna a színe a háttérbe. De ha jól sejtem ez túl megy a tudásodon (nem sértés), szóval nem baj, ha meghagyod így.
A fenti betütípus nekem nem tetszik, ami az "angel girl" szövegben meg a bejegyzések címében használsz.
Azért elsö blognak nem rossz ez :)
1. A hátteret sürgősen cseréld le. Ha mindenáron ilyen világűrös képet akarsz, akkor kevésbé kontrasztosat tegyél be és olyat, ami rendesen ismétlődik és nem hagy éles határokat. De egy egyszínű háttér sokkal jobb volna.
2. A fő szövegnek a talpas betűtípust felejtsd el. Egy sans-seif típus (pl. Arial, Verdana) sokkal olvashatóbb.
3. A címszavak betűtípusa jó
4. A szövegek hátterét vedd sötétebbre, hogy javítsd az olvashatóságot
Nagyjából ennyi.
Szerintem nincs semmi baj a háttérrel :)
Amiről és amit írsz az nagyon jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!