Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Szabad-e recepteket megosztani?

Szabad-e recepteket megosztani?

Figyelt kérdés

Hali!

Van egy honlapom, amire recepteket töltögetek fel, több ezer recept, és kép van rajta, ami más receptes honlapokról származik. Tehát végül is én összegyűjtöttem, és saját kategóriákba raktam a recepteket valamint könyvekből, is gépeltem be recepteket. Lehet problémám ebből? Ha igen mi? És mit tehetek ellene?

2012. nov. 3. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Könyvekből bemásolt receptekhez a könyv szerzőjétől és/vagy a kiadótól kellene engedélyt kérni.

Más honlapokról lemásolt receptek szintén engedélyhez kötöttek, de ezt inkább olvasd el az oldal használati leírásában.

Ettől függetlenül ha nem származik jövedelmed az oldalból amit készítesz akkor szerintem senki nem fog szólni érte semmit.

2012. nov. 3. 21:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de én itt inkább arra gondolok, hogy egy recept miként lehet valakié? Most egy palacsinta elkészítésének 3 összetevőjét miként tekintheti saját magáénak egy honlap? Ők is valahonnan szedték... Most ha én mindegyikhez pluszba odaírok egy csipet sót, akkor az már az én receptem! Vagy ha valaki véletlenül ugyan úgy csinálja a limonádét mint az xy honlapon, akkor nehogy már bele lehessen kötni. Csak reklámból származó bevétele van a honlapnak.
2012. nov. 3. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
ha egy az egybe copy paste, akkor szólhatnak maximum, de így van a palacsinta összetevői mindenképp ugyan azok lesznek mindenhol, lemásolod a receptet az "adjunk hozzá egy csipet sót" átírod "tegyünk bele egy csipet sót"-ra és máris nem szólhat senki rád, egyedi saját recepted lesz.
2012. nov. 4. 09:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Igazad van egy palacsinta receptje ugyan az.

De gondolom képek is vannak az oldalon, és ha már kettő megtalálható más oldalon akkor megkérdezhetik, hogy te másoltad valahonnan vagy tőled másolták. Ha ezt a kettőt te másoltad akkor már feltételezhetik, hogy többet is másoltál, pláne akkor ha a szöveg is megegyezik szóról szóra. Mert gondolom nem csináltál meg minden receptet, hogy lefényképezhesd a végeredményt.

Ettől függetlenül senki nem fog szerintem szólni a gyűjteményedért.

2012. nov. 5. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!