Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » SQL adatbázis létrehozása?

SQL adatbázis létrehozása?

Figyelt kérdés

Weblapot (egy saját blogot) szeretnék készíteni, ám informatikai tudásom igen csekély, még az alapfogalmakkal se nagyon vagyok tisztában. Egy Wordpress alapú oldalt szeretnék létrehozni, és már a legelején elakadtam. Feltelepítettem a Wordpresst és a total commandert is, ki van csomagolva a wp, de azt már nem értem, hogy hogyan és hol kell SQL adatbázist létrehozni. Szóval ezt olvastam:

"A harmadik pedig az adatbázis. Ha magad piszkálhatod a tárhelyed kezelőfelületét (mondjuk

a CPanel vagy a Plesk kezelőfelület segítségével), akkor létre kell hoznod egy SQL

adatbázist."

Szóval az én tárhelyem micsoda? Először fel kell regisztrálni egy oldalra, ahol a blogomat szerkesztem, és ott kell majd az admin felületen megkeresnem az "add database" pontot? Onnan már menni fog szerintem, de ezt az egyet nem értem. És ti melyik ingyenes tárhelyszolgáltatót ajánlanátok?

Kérlek normálisan magyarázzátok el, mert sosem tanultam, viszont érdekel.

Köszönöm!

2012. okt. 30. 18:12
 1/2 Antimod ***** válasza:

Igen, tulajdonképpen ennyi (már ahol van egyáltalán ilyen lehetőség, lehet, hogy egyes ingyenes tárhelyeken nincsen), keresd az adatbázis vagy a MySQL menüpontot az adminfelületen. Mindenképpen állíts be hozzá új jelszót, az őrizetlenül hagyott adatbázis komoly támadási felület.

A jelszót aztán a Wordpress-motorral is ismertetni kell, hogy tudjon kapcsolódni (és persze a nevét és az elérhetőségét is).

2012. okt. 30. 18:20
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm, sikerült :)
2012. nov. 1. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!