Hogyan tudnék felülírni egy css-fájlt?
Figyelt kérdés
Wordpressben azt írják a sablon készítői, hogy ne módosítsam a style.css-fájlt, inkább hozzak létre egy custom_style.css fájlt. Ezt meg is tettem, de nem tudom, hogyan tudnék felülírni például egy címszöveg színét ebben a custom_style.css-ben. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönet!2012. okt. 22. 10:44
1/3 anonim válasza:
Ha értesz hozzá, akkor szerintem nyugodtan módosíthatod. Azért egy biztonsági mentést csinálj a fájlról és akkor semmi gond nem történhet.
2/3 anonim válasza:
A html kódjában hivatkozz a custom_style.css fájlra. Ekkor elérhetőek a benne lévő formázások.
A címszöveget pedig formázd meg a benne lévő class vagy div elemmel, attól függően, hogy mit adtál meg.
pl. egy html kód, igaz nem külső css használatával, de ha a ".cimszoveg" a linkkelt css fájlban van akkor ugyan az az eredmény.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" " [link]
<html xmlns=" [link]
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
body {
background-color: #039;
}
.cimszoveg {
color:white;
}
</style>
</head>
<body>
<p class="cimszoveg">Formázott cím</p>
</body>
</html>
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítségeteket!
2012. okt. 22. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!