Hogyan lehet Javascriptet futtatni PHP-ben?
Tudnál küldeni példa kódot. Sajnos PHP szerkesztésben nem vagyok igazán otthon, csak a netről ollózgatom és erre nem találtam megoldást. Ezt próbáltam:
<?php echo ("<script language="Javascript" src="xxx.js"></script>"); ?> Erre ez a hibaüzenet jött:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /web/.../y.php
Próbáltam úgy is, hogy bemásoltam az egész JS kódot a két script tag közé természetesen src paraméter nélkül :( Ugyanúgy nincs siker.
Az echo elé nem kell zárójel, ez a hiba oka:
echo "string";
És még valami: ha a stringet " jelek közé zárod, nem törheted meg közbeékelt " jelekkel a szintaxist.
Vagyis: használhatod helyette a ' aposztrofot az src és egyéb paramétereknek, illetve jó megoldás még a \", ami kimenetben rendesen " jelnek fog látszani a HTML-kódban.
Wow! Köszönöm szépen a gyors és precíz választ! a \ jelben volt a titok és a "megtörés" politikájában amit kerestem!
Köszönöm szépen mégegyszer!
Annyit még hozzátennék az előttem - helyesen - szólóhoz, hogy egy php fájlban nem kell minden tartalmat <?php ?> tagek közé zárnod. Ugyanúgy működik mint egy normális html file, csak a php kódrészeket muszáj <?php ?> tagek közé zárni.
Tehát például az általad kérdezett javascript file linkelését ugyanúgy végezheted, mint a megszokott html esetében. Pl:
<html><head>
<title><?php echo $oldal_title; ?></title>
<script language="Javascript" src="xxx.js"></script>
</head>
<body>
<?php
echo "Helló világ!<br />";
?>
Helló világ újra!
</body>
</html>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!