A napokban több időd fordítottam a CMS megismerésére. Hihetetlenül megoszlik a vélemény, van, aki Joomla-ra esküszik, van aki a Drupal-ra, Wordpress-re és így tovább.. Elkezdtem tesztelgetni őket. Joomla-ról én személy szerint jót nem tudok mondani, minden elismerésem a készítőknek, és a felhasználóknak, de maradjunk annyiban hogy nem admin barát. (Persze ember válogatja) Wordpress, nem rossz, de az inkább blogos, így kilőve. (Tudom pluginok segítségével a blogos stílust el lehet tüntetni) Drupalt nem próbáltam, de szerintem jó lehet, bár ahogy hallom kezelése neki sem egyszerű. Van még többféle, de tegnap elkezdtem az e107 tanulmányozását. Eddig ez a nyerő megoldás. Szerintetek érdemes az e107-el foglalkozni? És úgy általánosságban, nektek mi a véleményetek? Tudom, millióan kérdezhették már ezt, ezért bocsi. Köszönöm!
2012. szept. 26. 14:07
1/9 anonim válasza:
üdv!
én személy szerint régen nagyon szerettem az e107-et, nem rossz ma sem, csak a többihez képest lassan fejlődik; meg több helyről hallottam bizonyos biztonsági hibákról is, szóval....
Ha CMS-t kell választani, én Drupal-ra szavazok. Hogy miért nem a jomla, v a wp, ne tudom, ezt szoktam meg,ebben vagyok ezáltal jártasabb.. igazából ennyi az oka..
Ha kampányolnék mellette, akkor biztos megemlíteném, hogy a magyar webprog-világban sok, nagy tudású ember is a drupalra szavaz, de menj fel a magyar közösség oldalára, és nézz szét..
2012. szept. 26. 16:33
2/9 A kérdező kommentje:
Használata valóban nehéz a Drupalnak?
2012. szept. 26. 18:16
3/9 Pityeeesz válasza:
Nálam a Drupal a favorit, meg esetleg Wordpress, ha gyorsan kell látványosat alkotni. A Drupal nem bonyolult sőt nagyon is egyszerű ha szánsz egy kis időt a megismerésére. Sokan azért tartják nehéznek, mert alapvetően nincs telef0sva semmivel tényleg olyanra formálod amilyenre szeretnéd, csak aki nem is tudja igazán mit akar annak ble törik a bicskája. A joomla egy kotvány, az E107 még inkább. Ezekre a gagyikra kár az időt fecsérelni, csak magadat szívatod.
2012. szept. 26. 18:25
4/9 anonim válasza:
A Drupalt könnyű kezelni, csak sokaknak, ha bármit is be kell állítani az már nehéz. Vagyis, ha nem tol mindent alájuk a CMS, akkor már készen vannak teljesen...
A Joomla sem rossz annyira amúgy, de kicsit tényleg talán kevésbé átgondolt, kuszább mint a Drupal.
Az E107-ben én most már kevésbé bíznék, valahogy elhadat az idő fölötte.
Ha most szeretnél CMS-t használni, akkor a Drupal, a Wordpress vagy esetleg a Joomla az amit érdemes kipróbálni.
2012. szept. 26. 20:18
5/9 A kérdező kommentje:
Drupal-ban is belehet állítani a regisztrációt? Mert olvastam hogy aki regisztrál az használhatja minden drupal-al készült oldalt, értem ez alatt hogy hírt tehet be stb.. ez nem tetszik a Wordpress-ben is.. Vagy lehet korlátozni?
2012. szept. 26. 20:20
6/9 anonim válasza:
Bármit lehet rajta állítani, jogosultsági szinteket, mindent.
2012. szept. 26. 20:25
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm az infókat. Bár lenne még kérdésem a Drupal kapcsolatban. Sablonokat gondolom hasonlóan nem lehet benne szerkeszteni. Értem ez alatt hogy a fejlécképet nem lehet azonnal cserélni? Mert a többi CMS-ben azért nem olyan gyors a csere..
2012. szept. 26. 20:29
8/9 anonim válasza:
Ha jól rémlik tudsz, de kézzel sem nehéz megeditálni.
Amúgy a legegyszerűbb az lenne, ha gyorsan feldobnád valahova és kipróbálnád!
Nem nehéz feltenni egy ingyen tárra és egy halom kérdésedre meglenne a válasz!
2012. szept. 26. 21:22
9/9 anonim válasza:
Én WP-re esküszöm, nekem bejött, bár Joomla sablont egyszerűbb írni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!