Photoshop cs3as verzióban csináltam egy weboldalt, fix magasság szélesség . (bővebben lent). Bablabla? (lent a lénegy)
ez a web,főoldal az megfelele, de ahogy lássátok még van két menüpont (|Mappok| |kapcsolat|) ahová már nagyobb hely kéne ,mivel több a tartalom majd. hogyan csináljam?
1.) Tanulj meg írni
2.) Tanuld meg a HTML nyelvet
(1-2 sorrendiség, és nem opcionális választási lehetőség)
Photoshop egymagában nem alkalmas komplett weboldal készítésére.
Arra igen hogy azzal csinálod a layoutot mikor kész slice-al felosztod "keretrendszerre" és egy ténylegesen alkalmas weboldal készítővel megcsinálod az oldalt.
De minimális html tudás legalább szükségeltetik és némi logika, így nem sokra fogsz menni.
Weboldalt csinálni azért még mindig egy "szakma".
Elnézést a "Lent a lénegy" ért .siettem azért írtam azt ...
Photoshop-ban csak a sablont készítettem el. Hogyan tudok akkor létrehozni oldalakat? h lett a weboldal alján
|1,2,3 tovább>>| oldalszámok legyenek?
Szerintem keress valami leírást ne adj isten valami tankönyvet hogy is kéne weboldalt összerakni, maga a technika nem túl bonyolult amatőr szinten, de azért a lényegét nem árt elsajátítani és megérteni, az meg más kérdés mennyire lesz majd használható és inkább taszító a kinézete erre nem árt odafigyelni.
Néhány tanáccsal meg se a photoshopt nem fogod tudni rendesen használni se egy weboldal készítőt.
Hogy segítsek is valamit...
Csinálsz egy div-et HTML-ben, aminek az id-je pl: "content", ebbe írod majd a szöveget, meg a többi tartalmat.
PhotoShop-pal kivágsz 1px magas részt a sárga háttérből a teljes szélességéig, elmented "content_bg.png" néven és berakod a az oldalad könyvtárába.
CSS-ben ezeket a paramétereket adod meg neki:
#content {
width: 900px; // A háttérkép (amit kivágtál) szélessége
min-height: 50px; // 50px-től nem lehet kisebb a tartalom magassága
margin: auto; // Középre helyezés
background: url('content_bg.png'); // A PhotoShop-pal kivágott háttér
}
Szerintem itt inkább feladja és megy gta-t tolni, ha egy enterrel nem lehet megoldani :))
De hál istennek egy "konkurenciával" kevesebb lesz legalább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!