Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért csúszik fentebb a div...

Miért csúszik fentebb a div ha beállítok neki egy top bordert?

Figyelt kérdés

Szóval elkezdtem csinálni egy oldalt, és ezzel a problémával találkoztam.

Van egy divem, amiven egy vízszitnes menü van kialakítva lista segítségével... A div azt a célt szolgálja, hogy itt adok egy alap háttérszínt annak a sávnak, amin a menü helyezkedik el, a menüpontoknak meg áttetsző háttérszíne van ha a kurzor rajta van... de nem is ez a lényeg, formázgattam a menüt és alsó és felső szegélyt adtam neki... de mikor rárakom a border-top-ot akkor az egész div feljebb csúszik, de a tartalma marad az előző helyén... szóval szét van csúszva a div és a tartalma...

Kipróbáltam egy új html fájlban, hogy csinálok egy divet, adtam neki először csak egy border-bottom:1px solid black; formázást, majd ha border-top-ot is hozzáadom az egész div fentebb csúszik.... de ez most szándékosan van így? Mert nem bírom megérteni mi okozza..

2012. aug. 29. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:

-Float attributummal próbáltad?

-Százalékkal, vagy pixelekkel adtad meg a méretét? Nem lett több a borderekkel, mint lehetne?

-Próbáld meg egy nagy Div-be tenni az egészet, mint egy doboz, azt helyezd el az oldalon, és abba pakolgasd a weblap tartalmát!

2012. aug. 29. 17:38
 2/4 A kérdező kommentje:

-Most néztem float-tal, de igazából az miért is segítene? :D

-A szélességét %-ban adtam meg, magasságot pixelben.

-Az első oldalon az egész egy nagy div-ben van, mégis ott is ezt csinálja.....

2012. aug. 29. 18:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez egy tipikus szintaktikai hibának tűnik. Nézd át, hogy nem hagytál-e ki valahol egy ;-t vagy nem írtál-e félre valamit.
2012. aug. 31. 00:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget, de játszadoztam vele egy ideig és végül rájöttem, hogy a listának padding és margin paramétereit 0-ra kellett állítani. Csak az az érdekes, hogyha ezeket nem állítom be, akkor tökéletesen illeszkednek a DIV-be, ha annak nincs top bordere, de amitn azt beállítom a lista kicsúszik a div-ből... érdekes
2012. aug. 31. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!