Hogyan tudok ékezetes betűt megjeleníteni a weboldalamon? Html kódolású
Figyelt kérdés
Ilyet találtam hozzá de ha 1 karakter helyére beillesztem akkor sem az ékezetes betű jelenik meg ha megnyitom az oldalt, mintha nem is írtam volna semmit a karakter helyére.2012. aug. 20. 10:17
1/7 anonim válasza:
<meta charset="UTF-8">
Ezt a <head></head> közé.
2/7 A kérdező kommentje:
Ez szerepel benne: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> érdekes mert a menü és a főcímeknél, alcímnél nem jeleníti meg de a bejegyzéseknél igen.
2012. aug. 20. 10:43
3/7 A kérdező kommentje:
jah ahh értem már mert azok nem normál betűk
2012. aug. 20. 10:46
4/7 anonim válasza:
Ha csak sima HTML-ből áll, akkor alakítsd át Notepad++-al, vagy hasonló szerkesztővel a kódolást így:
Átalakítás UTF-8 kódolásra BOM nélkül
Ha MySQL-ből olvassa ki az adatokat, akkor az adatbázis és táblák, oszlopok karakterkészletét állítsd UTF8 hungaryan-ra. Es a PHP fájl elejíre írd ezt:
$dbc = ('localhost', 'felhasznalonev', 'jelszo', 'adatbazis');
mysqli_query($dbc, "SET NAMES utf8");
mysqli_query($dbc, "SET CHARACTER SET utf8");
5/7 A kérdező kommentje:
Olyanok a betűk stílusa mintha kopottak lennének, valami szerkesztett betűk lehetnek avgy nem tudom hogy hívják ez ezzel mit tudok akkor kezdeni?
2012. aug. 20. 10:50
6/7 anonim válasza:
CSS-ben beéllítod:
body {
font-style: Arial;
}
...vagy nem értem milyen.
7/7 anonim válasza:
content="text/html; charset=utf-8"
csávókám, nem pontosvessző kell, hanem rendes
mármint az a szabvány
egyébként mindkettővel működik, de mostmár jobb lenne, ha megmutatnád azt a fájlt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!