Milyen ingyenes weblapkészítő program segítségével tudom kezdőként elkészíteni tényleg profi kinézetű üzleti tev. -et hirdető weblapomat (lovasoktatás, lovaglás)?
A szép design a fontos, de nem vagyok grafikus, ötletem sincs hogyan kell design-t csinálni.
Ha kell egész nap html és css kódot gyártok, de ettől még a design csúnya lehet. Szóval ami lenne, az pár kép, némi szöveg, fórum a vendégeknek visszajelzésre a szolgáltatásról.
"Ha kell egész nap html és css kódot gyártok, de ettől még a design csúnya lehet."
hát használj előre elkészített css-t.(ugynev: free css)
amúgy vannak designer emberek, pénzért dolgoznak. tehát a minőséget sajnos meg kell fizetni. vagy "tanulj" sokat a témában. olyan hogy a semmiből nagyon jót nem lehet csinálni. esetleg webprogramozó ismerőst kérdez meg.
Ezt lehet üzleti tevékenységre használni?
Esetleg további ötlet hasonló programra?
Tanulnék én sokat a témában, csak nem tudom hol kezdjem. Létezik olyan könyv, ami arról szól, hogyan készítsünk design-t weblaphoz?
Egyébként ingyenesen is lehet szép és profi design-t csinálni, mint pl. a fent ajánlott oldalon, de ilyen pl. a wix.com is. De igazából én egy önálló programra gondoltam, mert akkor saját domain nevet is használhatok majd.
1. Kell egy képszerkesztő program (Gimp, Photofiltre Studio, Adobe Photoshop CS3)
2. Kell egy weblapszerkesztő is (NVU, Kompozer)
3. Kell egy lap amire megrajzoljuk elképzeléseinket a weblapunkhoz
4. A lapon lévő vázlathoz bezerzünk néhány képet lovakról, tájakról
5. Ezeket összeszerkesztjük a már beszerzett képszerkesztő programunkkal így a designunk elemei készen vannak.
6. Keresünk néhány CSS és HTML leírást az interneten és némi angol tudással nekilátunk a design elemek megfelelő helyre rakásához. Megformázzuk betűinket, képeinket, linkjeinket.
7. Képinket és kódjainkat beillesztjük a webszerkesztőbe és elkezdjük legépelni a tartalmat.
8. Hirdetéseket helyezünk el rajta, valamint mi is hirdetjük a weblapunkat
9. Feltöltjük a tárhelyünkre
Így kell honlapot készíteni.
Néhány kiegészítő link:
dizi-fejli.mlap.hu
lidodesign.gportal.hu
igen mind a kettő ingyenes...ha már kicsit érted a css-t inkább a kompozert ajánlom
u.i.: studio10.extra.hu rengeteg tutorial van az NVU hoz amit kompozerben is használhatsz. bár ezek nem css-t hanem sima formázást (pl.: word) használnak ez nem megfelelő. de mind a 2 programot letöltheted magyarul az utóbbi weblapon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!