Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Vannak következmények?

Vannak következmények?

Figyelt kérdés

Ha készítek egy weblapot egy angliai srác honlapjának mintájára annak lehetnek jogi következményei? A honlap aljára le van írva hogy "All rights reserved!", de ha nem pont olyanra készítem el a honlapot magát,tehát a felület és a menüpontok mások, más néven, másképpen, de a honlap elve, vagy ami célt szolgál és az alapötlet ugyan akkor annak lehetnek jogi következményei, pénzbüntetés, börtön hasonlók?

Talán rosszul választottam kategóriát, ez gyakran megesik, hogy nem tudom eldönteni, bocsánat.

2012. aug. 15. 12:37
 1/9 Pityeeesz ***** válasza:
Ameddig csak hasonlít rá addig nem lehet gond.
2012. aug. 15. 13:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem, tehát csak abból lehet gond, ha pont ugyanúgy néz ki az oldal.
2012. aug. 15. 13:56
 3/9 Drone007 ***** válasza:

Inkább abból lehet gond, ha az eredeti weboldal kódjait/felépítését (php) is másolod.

Ha a weboldalad ugyanúgy néz ki, de nem arra törekszik, hogy megtévesszen másokat, hogy azt higyjék az eredeti weboldalon járnak, akkor nincs gond.

Más kérdés, ha felhasználod az eredeti oldalon lévő jogvédett képeket. Az nyilván illegális dolog.

Sok sikert!

2012. aug. 16. 06:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nekem nem célom mások munkájával eldicsekedni és hasznot húzni belőle, csak tetszett az ötlet és a magam módján kicsit átformálva átalakítva megpróbálnám megvalósítani.

2012. aug. 16. 09:49
 5/9 tomala ***** válasza:

Így is lehet probléma, ha a honlap szerkezetéből olyan megoldásokat emelsz át, ami az eredeti oldal szerkesztőjének a szellemi terméke. Ez pedig elég sok dologról elmondható, kezdve az elrendezéstől a látványeffektekig. Ide tartozhat például, ha a menüpontok animált gombjai azonosak. (Itt valójában képeket "lopsz")

Börtönről persze nincs szó. Ha annyira egyértelmű a nyúlás, hogy feltűnik az eredeti szerzőnek, akkor jogdíjat fog követelni. De ritka az ilyesmi.

2012. aug. 16. 11:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Értelek, de had kérdezzek valamit, mert valami még nem tiszta nekem. PL van a Facebook nevű közösségi oldal és vannak a hozzá hasonló közösségi oldalak, amelyek többsége előbb volt mint a Facebook. Mindegyik más és más felületű és vannak olyan szolgáltatásik amelyek egyediek, de mégiscsak ugyanaz a profilja mindegyiknek. Szóval mondjuk az

Iwiw mégsem perelheti be a Facebookot, mert az lenyúlta az ismertségi hálózat ötletének alapelvét.

2012. aug. 16. 18:54
 7/9 tomala ***** válasza:

Szolgáltatástípusokat nem lehet kisajátítani, mert az monopólium, ami ugye tilos.

A közösségi háló olyan szolgáltatás, amiről nem igazán tudjuk, ki fedezte fel, mivel a fórumozásból és a netes társkeresésből alakult ki. Ezért nehéz jogdíjat követelni - mindenki magát mondja feltalálónak.

De a facebook struktúrája például már jogvédett tartalom. Hasonló elrendezésű és metodikájú oldalt csinálni nem ajánlott, ha valaki nem akar velük pereskedni.

Az oroszok például egy az egyben lenyúlták a facebookot a vkontakte.ru oldallal, de a facebook hiába perelne, az orosz bíróságok bevédenék az oldalt. Az már csak hab a tortán, hogy a vkontaktén nyakló nélkül oszthatnak meg a felhasználók hollywoodi filmeket, e-könyveket, stb., tehát kalózoldalként is működik.

2012. aug. 16. 19:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor most már mindent értek. Köszönöm.
2012. aug. 16. 19:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy az All Rights Reserved egy hangzatos szöveg csak a legtöbb oldalon, bejegyzésről, védett tartalomról szó sincs.
2012. aug. 16. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!