PHP Contact formban kellene egy kis segítség?
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy amikor elküldik az adatokat, azután kiírja egy alertboxban, hogy üzenet elküldve.
Nem vagyok túl jó az Ajaxban sajnos.
<div class="contact_form">
<form action="kuldes.php" id="contactForm" method="post">
<ul>
<li><label for="subject">Nev</label><input name="contactName" id="contactName" value="Név"
class="input_item requiredField" type="text" onclick="if(this.value=='Név')this.value='';"
onblur="if(this.value=='')this.value='Név';" /></li>
<li><label for="email">Email</label><input name="contactEmail" id="contactEmail" value="Email"
class="input_item requiredField email " type="text" onclick="if(this.value=='Email')this.value='';"
onblur="if(this.value=='')this.value='Email';" /></li>
<li class="message"><label for="contactMessage">Üzenet</label><textarea rows="5" cols="10" name="contactMessage" id="contactMessage"
class="requiredField" onclick="if(this.value=='Üzenet')this.value='';"onblur="if(this.value=='')this.value='Üzenet';">Üzenet</textarea></li>
<li><span class="required"></span>
<!--gomb-->
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="" class="submit" /></li>
<!--gomb-->
<!--
<script type="text/javascript">
window.alert("Üzenet elküldve!")
</script>
-->
</ul>
</form>
</div>
-------------------------------
<?php
$email_cim = $_POST['email'];
$targy = $_POST['subject'];
$uzenet = $_POST['message'];
mail("******@gmail.com", "Tárgy= $targy",
$uzenet, "From: $email_cim" );
?>
A form onsubmit eseményénél meghívod a javascript függvényt, ami kiírja az üzenetet.
Vagy jQuery-vel AJAX hívással dobod át az adatokat és a PHP kimenete alapján dobod az üzenetet.
u.i: ugye azért a form adatokat majd filterezed, mielőtt elküldöd emailben? Közvetlen form adatokat adni a mail függvénynek nagyon nem egészséges!
Köszi az infót!
Amúgy ez még csak vázlat, nem áll szándékomban szétspamezni magam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!