Egy működő PHP az egyik weboldalamon már nem működik pedig nem változtattam rajta. Mi lehet a probléma?
Arról van szó, hogy van egy jól bevált PHP-m amivel egy űrlap kitöltésénél az adatokat elküldi a megadott email címre. A baj, csak az, hogy ez az egyik oldalon nem működik de még a saját email címemre se kapom meg az üzenetet.
Egyszer említettek egy olyat, hogy az attribútumát kellene átállítani a TotalCommanderben, hogy maximum használat mennyi legyen vagy valami hasonló?? :S
Ha igen ezt, hogy lehet megoldani TotalCommanderben? Mert ha kijelölöm a kérdéses PHP-t és File/Attribútum módosítása én ott nem találtam olyat amit átírhattam volna vagy valami. Ez a PHP biztos működik mert több weboldalon is ez a PHP intézi az űrlap adatok küldését és még sosem volt vele problémám.
Ráadásul ahova most szeretném használni azaz oldal .hu-s tehát a PHP-t elkell fogadnia plusz az oldalon egyébb PHP oldalrészek meg működnek.
Remélem valaki tud segíteni mert ez így elég idegesítő probléma :S
Lehetséges, hogy PHP verzió lett frissítve az oldalon. Az 5.3-as php verzióban kivezettek néhány elavult függvényt, és néhány globális változó is le lett egyszerűsítve (pl.: $HTTP_GET_VARS nem használható csak $_GET)
Nézz utána nem történt-e php frissítés a szerveren.
Ha nem ez a hiba a php-nak dobnia kéne valami hibaüzenetet (hacsak nincs kikapcsolva). Teszteld le a scriptet (részfunkciónként hajtasd végre), hogy hol akad el, és megtudod mi a hiba.
Szia, a PHP mail() függvényével küldöd az adatokat -gondolom-, amit bizonyos ingyenes szolgáltatóknál lekorlátoznak, más szolgáltatóknál pedig egyszerűen előfizetéssel tudod csak használni. (Én ilyen hosting-nál is bérlek tárhelyet, onnét tudom. :D)
Előbb kérdezd/nézd meg, hogy egyáltalán van-e jogod a mail() függvény használatára!
Asszem ha azt csinálod, hogy:
$visszateresi_ertek = mail ([ide jönnek a dolgok]);
akkor a $visszateresi_ertek változóban kapsz egy TRUE(igaz) / FALSE(hamis) értéket, hogy rendben lefutott-e a függvény.
Ezt írasd ki magadnak, bár valszeg FALSE lesz. :)
Mivel ezt a PHP-t még régebben találtam és sajnos nem nagyon értek a PHp-hez ezért bemásolnám mit használok és remélem tudtok segíteni, hogy mit írjak át. A szerveren (web-server.hu) PHP 5 fut.
A PHP kódom:
<?php
// Beállítások
// Felado: az alábbi sorban adjuk meg e-mail címünket, melyrol a program az adatokat küldje.
$Felado = "";
// Cimzett: az alábbi sorban adjuk meg e-mail címünket, melyre a program az adatokat küldheti.
$Cimzett = "daver92@freemail.hu";
// Targy: az alábbi sorban adjuk meg az uzenet targyat.
$Targy = "Üzenet a weboldaladról!";
// Visszajelzes: adjuk meg az oldal címét, melyre az urlap kitöltése után küldjük a látogatót.
$Visszajelzes = "thankyou.html";
// A program további részén nem kell változtatni
$Elvalaszto = "===================================";
$Uzenet = @gethostbyaddr($_SERVER["REMOTE_ADDR"]) . "\n$Divider\n";
foreach ($_POST as $Field=>$Value)
$Uzenet .= "$Field: $Value\n";
$Uzenet .= "$Elvalaszto\n" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "\n";
$Uzenet = htmlspecialchars($Uzenet); //make content safe
// Send E-Mail and Direct Browser to Confirmation Page
mail($Cimzett, $Targy, $Uzenet, "From: $Felado");
header("Location: $Visszajelzes");
?>
Ennyi lenne a kód. Nem tudom itt mit kellene átállítani mert sajnos nem nagyon értek a PHP hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!