Számítógép név lekérdezés?
A kérdés adott, hogyan lehet lekérdezni a látogató számítógépének a nevét? Ha lehet php-ben, ha nem akkor más ötletre is nyitott vagyok.
Referencia rendszer kijátszása ellen kellene, mert jelenleg csak IP és E-mail cím alapján tudja a felhasználót beazonosítani, amit dinamikus IP-vel nem nagy munka kijátszani.
Nem vagyok benne biztos, hogy a számítógép nevet kérdezi le, de van egy oldal ahol valami egyedit még ellenőriz a rendszer, mert dinamikus IP-vel, új e-mailel sem engedte kijátszani.
Lehetőleg konkrétumokat írjatok, a segítőkész embereknek előre is nagyon szépen köszönöm!
IP és e-mail ellenőrzés elég.
Esetleg egy sütit is tárolj el, hogy ott járt.
Minden módszer kijátszható, mint az már elhangzott.
Kedves 12:13!
Ha elég lenne, akkor nem nyitottam volna ezért témát!
Az a flash tök fölösleges és én is ezt mondtam, hogy csinálj egy sütit.
De ezt lehet javascripttel vagy php-val vagy akármivel csinálni.
Hát, oldd meg úgy, hogy elég legyen, mert más adatot nem fogsz tudni lekérdezni a gépről. (Az oprendszer és a böngésző nem elég, hogy az alapján nézd, MAC címet nem fogsz elérni a szerveren és semmilyen nevet sem.)
1. Az IP-vel vigyázni, mert egy IP-ről akár egy komplett cég, iskolai hálózat is jöhet.
2. A flash süti tényleg jó lehet, bár ha valaki kicsit jobban ért hozzá, akkor ezt is ki tudja ugye játszani. Az amatőr kísérletezőknek elég védelem a sima süti is. De aki kicsit jobban ért hozzá, az inkognitó módban fogja a regisztrációkat végrehajtani, vagy törli a sütiket. Erre jó a flash süti, mert a sütik törlésére „immunis”.
3. Esetleg meg lehet azt is játszani, hogy mondjuk egy hónap után küldesz egy újraaktiváló linket, illetve aktivitáshoz kötöd a regisztrációt. Azaz ha valaki nem mutat aktivitást az adott hónapban, akkor őt nem veszed figyelemben a jutalékrendszerben. Ha valaki regisztrál 1000 usert, akkor nem valószínű, hogy a hozzá generált 1000 email címet is nézni fogja egy hónap után is, illetve aktivitást folytat a honlapon.
4. A regisztrációnál nem árt egy CAPTCHA sem, így elkerülhető, hogy valaki scripttet írjon rá.
5. Esetleg lehet figyelni félig manuálisan a „gyanús” tevékenységeket. Ha egy userhez egy hét alatt túl sok ajánló születik, mindegyik ugyanazzal az user agenttel, ugyanazzal az IP tartománnyal, akkor azt lehet szűrni azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!