Htaccess-al hogy lehet a fájlok listázását tiltani?
Ha van egy "images" mappa, akkor hogy tudom megcsinálni, hogy külön ne lehessen megnézni és a tartalmát se?
Pl. ha beírom: www.abc.hu/images ne nyissa meg.
Vagy ha ezt írom: www.abc.hu/images/kep.jpg akkor ezt se.
google első találat
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^(?!your.domain.com)(.+)$
RewriteRule ^(img/.+)$ /nincsjogosultsagod.html [L]
Sajnos semmit nem értek a htaccess-hez...
De ha ezt bemásolom (az én domainemre és mappámra átírva) nem működik.
.htaccess a public_html mappában van.
Gondolom beírtad a saját doiméned címét a megfelelő helyre. Én ugyan nem próbáltam ki ,amit írt a válaszoló,de ránézésre a következőt csinálja.
Ha nem a megadott domain címről történik a megjelenítés,akkor a nincs jogosultságod.html -fájlhoz irányít.
Igen, átírtam.
Amúgy azt már meg tudtam csinálni, hogy a mappák ne legyenek megnyithatóak.
Options -Indexes
IndexOptions FancyIndexing
Már csak az kell, hogy külön a fájlok se legyenek nyithatóak.
Nem tudom mi értelme ennek? Olyan hatalmasan védett képeid vannak? :) Nem hinném. Egyébként a .htacces fájl helye a gyökérkönyvtár. A mappát nyitását legegyszerűbben egy mappába rakott index.html fálj-lal lehet megoldani, amibe azt írsz, amit akarsz, akár egy főoldalra irányító js kódot.
Ezt a htaccess lehetőséget még nem próbáltam, így nem tudom, működik-e, de biztosan, de üsd be google be a kódot, lehet, kell elé és utána valami még...
És hogy tisztán láss. A gyk oldalon SEMMI sincs így védve. Parancsolj:
Mentheted a képeket. 2 másodpercem volt megnyitni. Ugyanis ezen az oldalon azért nem tudod egyből menteni, mert nem képként van beszúrva, hanem háttérként a css-ből.
ja igen, az is most jut eszembe, ha képként fogod beszúrni a képet, és nem akarod, hogy mentsék (különben nincs értelme a tiltásnak), akkor le kell tiltanod a jobb klikkelést is! De, mivel az egész (teljes) weboldalt ettől függetlenül is le lehet menteni a böngészőből, ami a megjelenített képeket is le fogja menteni, ezért ezt a lehetőséget is le kell tiltanod valahogy, hogy pl. a böngésző saját menüjéből pl. google chrmoe oldal mentése másként funkció ne működjön! :D :D Szép nyűg, megéri? :)
Mivel már kész a weboldalam, kicsit reklámozom is :) megnézheted, nálam is sok kép mint itt, háttérként van ágyazva css-ből, a fölső két nagy is, vannak viszont beszúrt képek is.
Az intro oldalon, ami először bejön, ha megnyitod a forrásomat, láthatsz egy átirányító kódot, amit pl. az index fájlba is lehet rakni a mappába, én azt használom a leselkedés ellen :) De a képek mentését nem tiltom, minek? :)
ja igen, [link]
Szia.
Rossz példát írtam. Igazából nem képeket akarok védni, hanem a be "include"-olt PHP fájlokat.
Azt szeretném, hogy külön megnyitva ne érjék el, csak akkor ha az a fő oldalba van beillesztve. Mert így ha külön nyitják meg, akkor hibát ír ki, csúnya, nem tartozik rájuk és nem biztonságos.
Amúgy a .htaccess fájl már alapból a tárhelyen volt, de csak ennyi van benne:
# Use PHP5 Single php.ini as default
AddHandler application/x-httpd-php5s .php
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!