Hol találom a wp-config-sample. Php fájlt?
Ha a Wordpress fájljait felmásoltam a tárhelyre, utána hol találom meg a fenti fájlt, ahol megadhatnám az adatbázisom paramétereit?
Tárhelyem van, domainem még nem működik. Mysql adatbázisom van.
igen, hülye kérdés volt, már megtaláltam rég, csak vhol máshol kerestem.
Viszont azóta más problémám van. Feltöltöttem a wordpress fjljait a htdocs -ba, majd wp-config-sample-t módosítva wp-config.php-ra elmentettem, feltöltöttem azt is. aztán lépnék be az install.php -val és ilyesmit ir ki, hogy error:404.
ez mért van?
igen,de próbáltam oda is telepíteni, és akkor is azt rta ki, hogy nem találja. most akkor mi van? hova kell telepitei?
a gyökérbe kell csinálnom neki vmi mappát, hogy abba beletegyem, vagy csak ugy ömlesztve??
de az utvonalat is ugy adtam meg neki, amugy, hogy .../htdocs/wp-admin/install.php
ez igy sem jó?
A következőt csináltam:
Feltelpítettem a gyökérbe lévő 5 könyvtár közül a htdocs nevűbe a wordpress fájljait.
A wp-config-sample.php fjlt átírtam (adatbázis neve, felhsz, jelszó), elmentette, wp-config.php ként (fájltipus:mindenfájl).
Beirtam a bongészőbe: www.domainnevem.hu/htdocs/wp-admin/install.php
Ekkor jött a 404-es hiba.
Hol ronthattam el?
most már, hogy az adatbázist gondolom úgy állítottad, egyszerűbb törölni, és utána újra feltenni. egyébként nekem a root mappába volt kitömörítve, páromnak aroot-ba csináltam egy blog mappát, és oda pakoltam.
egyébként a themes mappa a wp-include-ban van ha jól emlékszem, tehát nem kapásból a gyökérkönyvtárban. arra figyelj, hogy az adatbázis beállításait módosítani kell, mert megint nem fogja találni (ez a 404-es hiba, azaz a file nincs meg). de szerintem egyszerűbb legyalulni, és újra feltenni.
köszönöm, már feljutottam a lapra, telepitettem a wordpresst is.
de vmiért nem tölti fel a képeket, ha akarok feltenni egy-egy bejegyzéshez.
ezt irja ki:
/var/www/virtual/domainnév.hu/htdocs/wp-content/uploads/2012/04 könyvtár létrehozása sikertelen. Ellenőrizzük, hogy írható-e a szülő könyvtár a szerveren.
Miről beszél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!