Hogyan oldhatnám meg, hogy van egy pdf fáj az oldalamon, és csak annak a letöltését számolni tudjam?
Egy PHP scriptből indítsd a letöltés, ami számlál, tehát ne közvetlenül linkeld a pdf-et, hanem egy megfelelő php kódot linkelj, ami elindítja a letöltést.
Mindenképpen valamilyen szerver oldali kód fog kelleni a számláláshoz.
JS kód nem megfelelő.
Szerver oldali kell, mondjuk PHP.
Deklarálj egy változót, amelynek értékét eltárolod mondjuk egy fájlban. A kezdeti értéke legyen 0.
Letöltésnél lekéred az értéket a fájlból, és növeled eggyel, aztán a régi értéket felülírod a fájlban az újjal.
Ha adatbázist is használsz a weblapodhoz, akkor akár abban is tárolhatod ezt az értéket.
Itt van néhány segítség:
Egyébként használd a Google-t! Rengeteg honlap foglalkozik a témával.
Azért technikailag a JS is jó lehet, ha rádobod a letöltő linkekre és a háttérben hívogatják a számláló php-t. :)
(Jó móka az ajax is... :P )
Akkor sem kerülheti el a pl a PHP-t.
Szerintem a kérdező még a PHP-ben sem lehet járatos. Akkor most külön még JavaScripttel is bajlódjon? Értem én, hogy szebb megoldás az AJAX, de előbb próbálja megoldani a problémát egyszerűbb módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!