Gogyan lehet olyat hogy egy oldalon belul más színekbol nézzenenk ki a hivatkozások?
Például ahol fehér a hátterem ott feket színu legyen az a szó ami hivatkozik egy oldalra , ahol meg pl kék vagy fekete a háttér ott megint más színuek legyenek . SZovegrol vagy szavakról lenne szó de egy képnek a kerete is ha más színu lenne az is jó lenne ha leírnátok hogy egyik ilyen színu másik olyan színu . HTML-ben ha egyáltalán lehet .
Elore is koszonom .
HTML-ben is biztosan lehet valahogy, de az ilyet CSS-ben szokták megoldani. Abban pofon egyszerű. Pl az az oldal, ahol fekete a háttered és azt szeretnéd hogy a hivatkozások fehér színnel jelenjenek meg akkor a head tegek közé beírod a következőt:
<style type="text/css">
a:link{color:white;}
a:active{color:white;}
a:visited{color:white;}
a:hover{color:white;}
</style>
Ennyi. Amennyiben a hover részhez más színt írsz, akkor olyan színű lesz, amikor rávisszük az egeret. Pl. ha ezt írod helyette, hogy a:hover{color:lightgreen;} akkor világos zöld lesz a hivatkozás amikor rávisszük az egeret.
Remélem tudtam segíteni.
Igen ilyesmi már van nekem : <body bgcolor="#668CF8" text="#000000" link="#FFFFFF" vlink="#CCCCCC" alink="#0000FF">
De én azt szeretném hogy egy oldalon ne így lehessen meghatározni hanem kulon kulon más más színekkel egy oldalon belul .
Mert amit te most írtál meg ami van nekem az minden linket egyformára tesz azon az oldalon .
tehát ugy érted hogy az A oldalon a hivatkozások kék szinűek legyenek??
és B oldalon meg piros??
a fent emlitett CSS kos arra való..
amit te irtál az nem arra való
<html>
<head>
<style type="text/css">
a.piros:link,a.piros:active,a.piros:visited,a.piros:hover{color:red;}
a.zold:link,a.zold:active,a.zold:visited,a.zold:hover{color:green;}
</style>
</head>
<body>
<a class="piros" href="#">Piros link</a>
<a class="zold" href="#">Zöld link</a>
</body>
</html>
Az első válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!