Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Gogyan lehet olyat hogy egy...

Gogyan lehet olyat hogy egy oldalon belul más színekbol nézzenenk ki a hivatkozások?

Figyelt kérdés

Például ahol fehér a hátterem ott feket színu legyen az a szó ami hivatkozik egy oldalra , ahol meg pl kék vagy fekete a háttér ott megint más színuek legyenek . SZovegrol vagy szavakról lenne szó de egy képnek a kerete is ha más színu lenne az is jó lenne ha leírnátok hogy egyik ilyen színu másik olyan színu . HTML-ben ha egyáltalán lehet .

Elore is koszonom .

2009. jún. 15. 00:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Véletlenul elírtam a kérdésben az elso betut Hogyan -t akartam írni .
2009. jún. 15. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:

HTML-ben is biztosan lehet valahogy, de az ilyet CSS-ben szokták megoldani. Abban pofon egyszerű. Pl az az oldal, ahol fekete a háttered és azt szeretnéd hogy a hivatkozások fehér színnel jelenjenek meg akkor a head tegek közé beírod a következőt:

<style type="text/css">

a:link{color:white;}

a:active{color:white;}

a:visited{color:white;}

a:hover{color:white;}

</style>

Ennyi. Amennyiben a hover részhez más színt írsz, akkor olyan színű lesz, amikor rávisszük az egeret. Pl. ha ezt írod helyette, hogy a:hover{color:lightgreen;} akkor világos zöld lesz a hivatkozás amikor rávisszük az egeret.

Remélem tudtam segíteni.

2009. jún. 15. 08:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen ilyesmi már van nekem : <body bgcolor="#668CF8" text="#000000" link="#FFFFFF" vlink="#CCCCCC" alink="#0000FF">

De én azt szeretném hogy egy oldalon ne így lehessen meghatározni hanem kulon kulon más más színekkel egy oldalon belul .

Mert amit te most írtál meg ami van nekem az minden linket egyformára tesz azon az oldalon .

2009. jún. 15. 13:00
 4/6 anonim válasza:

tehát ugy érted hogy az A oldalon a hivatkozások kék szinűek legyenek??

és B oldalon meg piros??

a fent emlitett CSS kos arra való..

amit te irtál az nem arra való

2009. jún. 15. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:

<html>

<head>

<style type="text/css">

a.piros:link,a.piros:active,a.piros:visited,a.piros:hover{color:red;}

a.zold:link,a.zold:active,a.zold:visited,a.zold:hover{color:green;}

</style>

</head>

<body>

<a class="piros" href="#">Piros link</a>

<a class="zold" href="#">Zöld link</a>

</body>

</html>

Az első válaszoló voltam.

2009. jún. 15. 14:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom . Pont erre van szukségem - utolsó hozzászólás .
2009. jún. 20. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!