Mi a helyzet ma az alábbiakkal? Jogilag? Technikailag?
Gondoltam elhelyezek a készülő weboldalamon egy "Ajánlja ismerőseinek!" jellegű egyszerű űrlapot.
Természetesen nem tolakodóan főoldalon, hanem beljebb.
Így csak azok látnák, azoknak úszna be, akik már ajánlatot, információt kértek, esetleg rendeltek a termékeinkből. Azaz vélhetően bizalmat szavaztak nekünk.
Klikkelhető megoldásként, vagy beúszó ablakként? Még nem döntöttem.
Azonban úgy rémlik, mintha az elmúlt években a személyiségi jogok, adatok védelme miatt e témakörben mintha az olvastam volna valahol, hogy ez már nem szabályos megoldás.
Tudtok erről valamit?
Én még sok weboldalon látom ezt a felkínált opciót.
...és általában mi a véleményetek a beúszó ablakokról?
Egy egyszerű javascriptre gondoltam megoldani. Persze ha a látogató gépén le van tiltva a js, akkor ott jobb lenne más kiegészítő megoldás (is).
Mi a véleményetek?
Ti hogyan szoktátok ezt a funkciót megoldani?
Köszönöm.
Technikailag én is tudom, hogy egy egyszerű JS kódot kell csak készítsek. Ahogy Te is írtad egy POP-UP ablakot.
Azonban sokkal inkább érdekelne, hogy ez, a megváltozott adatvédelmi törvények miatt mennyire szabályos, támadható.
Hiszen gyakorlatilag egy ilyen "opciónál", űrlapnál úgy kerül megadásra egy harmadik fél e-mail címe, hogy arról az érintett előzetesen nem nyilatkozott, nem is tudott.
Mert ugye ezek a POP-UP ablakok ahhoz, hogy továbbküldhetők legyenek nem csak az éppen ott lévő látogató adatait (e-mail címét) kérik be, hanem azét is, akinek az oldalt a látogató továbbajánlaná, küldené.
De vajon az érintett harmadik fél adatvédelmi jogai nem csorbulnak ezzel?
Ebben van tapasztalatotok?
Amennyire én tudom ezek a POP-UP ablakos ajánlások úgy működnek, hogy a látogató megadja a saját e-mail címét és annak a személynek az e-mail címét, kinek ajánlani szeretné a weboldalt.
...és egy, a látogató által is elolvasható sablonszöveggel lesz elküldve a mail.
Ebből a lehetőségből egy normál látogató, hogyan tudja eldönteni, hogy az általa megadott e-mail címek (főként a harmadik személyé) nem kerülnek eltárolásra?
Hogyan tudom technikailag (programozásilag) megoldani, hogy úgy valósuljon meg ez a továbbajánlás, hogy az én rendszerem ne találkozzon a harmadik személy e-mail címével?
Ha az én rendszerem (programom) végzi az e-mail küldést, akkor azt is látnia kell, hogy hova küldi.
Vagy nagyon félreértek valamit???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!