Van e PHP-ban olyan hogy pl megnyitok egy oldalt iframe keretben de úgy hogy teljesen lecsupaszítva se a képeket nem jeleníti meg, se stíluslapot csak a csupasz szöveg?
hasonló robotokat szeretnék írni mint pl a google keresőrobot, hogy más weboldalak adatait kimenti szimplán csak szövegként és feldolgozza.
vagy pl olyan bannercsere weboldalt is szeretnék ami ellenőrizni tudja hogy a viszontlinket ténylegesen kihelyezték e a weboldalukra regisztrált felhasználók.
Az általad leírt dolgot én nem javasolnám, hogy a php-val végeztesd el (én C#-ban csináltam ilyet), de ha feltétlenül ragaszkodsz hozzá, akkor itt egy kód, amiből ki tudsz indulni:
function getData($url){
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13');
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 10);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$html = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
return $html;
}
Majd a függvényed segítségével a kapott eredményt kiíratod egy textarea-ba (vagy fájlba, ahogy éppen kényelmes):
echo '<textarea style="width: 100%; height: 500px;">';
echo getData(" http://www.gyakorikerdesek.hu");
echo '</textarea>';
Megjegyzésképpen még annyi, hogy lehet értelmetlen karaktereket kapsz a forrásban, ezt elméletileg egy konvertálással meg lehet oldalni. a kapott eredményt berakod egy iconv() függvénybe. Erre majd keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!