Egyszerű űrlapkészítés. Mi a hiba? Miért nem küldi el? Mi hiányzik még?
index.php így néz ki:
<html>
<head>
<title> - - űrlap készítés - - </title>
</head>
<body>
<form method="Post" action="eredmeny.php" target="_blank">
<input type="text" name="nev" value="sanyi" />
<br>
<input type="text" name="cim" value="bitangfalva" />
<br>
<input type="submit" value="Elküldés" />
</form>
</body>
</html>
az eredmeny.php meg így néz ki:
<html>
<head>
<title> - - űrlap készítés - - </title>
</head>
<body>
<br>
<?php
print $_post["nev"];
print "<br>";
print $_post["cim"];
?>
</body>
</html>
az eredmény meg amit kiír:
"; print $_post["cim"]; ?>
valami helyesírási hiba van benne, de hol ? meg el se küldi az adatot. nem írja ki.
kis és nagybetű között nem sok különbség volt eddig
aztán amivel még gond szokott lenni hogy mibe mentem el a php file-ot hogy UTF-8 ba vagy Unicode formában. jó lenne Unicode-ba csinálni mert így az ékezetekkel nincs gond mert leírom asztán kész, de pl a másiknál csak úgy jeleníti meg normálisan hogy ha speciálsi karakternek írom pl "á" betűt "á"-nak írva.
egyébként EasyPHP 5.3.4.0 -át használok. nem e a programba van a hiba. mert gyakori jelenség hogy gondol eggyet és a forráskód közepézől kezdi a kiírást. az Unicode formátumokat nem szereti, de futtatja.
ki lehet valahogy küszöbölni hogy Unicode-ban legyen megcsinálva?
UTF-8 az Unicode, csak a karakterek egy részét csak egy bájton tárolja.
Mapaság kb. mindenhol UTF-8 használatos, mert szinte minden támogatja. Perzse ahhoz nem árt a formot is úgy kódoltatni.
Tedd be ezt a sort a head részbe:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
Az előttem válaszolónak igaza van, tényleg $_POST és nem $_post.
nagy betűvel és UTF-8 al működik már ! köszi a választ
viszont ha Unicode-ban van elmentve a file akkor csinálhatok vele akármit hülyeségeket csinál... maradok akkor inkább az UTF-8 formátumnál.
csak régebben szövegszerkeztő nélkül irkáltam jegyzeteket és Unicode-ban mentettem el a txt-file-ot mert normál formában az ékezeteket leszedegette meg átirta. aztán ahogy másolgattam a file-okat meg kézzel írtam a forráskódot nem vettem észre hogy a betűnyelvet meg kellett volna változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!